Skip to main content

I morgon är det igen dags för lokalmatch, då HIFK möter FC Honka, som på förhand sett räknas som en av de främsta utmanarna i tätstriden. Vesa Vasaras lag är vältränat och till sitt material ett av topplagen i Veikkausliiga. Esbolaget har inlett säsongen starkt med tre vinster och en förlust på fyra matcher. Laget har dessutom lyckats göra sex mål under sina två senaste matcher och har endast blivit besegrade av IFK Mariehamn i årets serie. FC Honkas Borjas Martin leder skytteligan just nu och stod bl.a. för två mål i lagets match mot FC Inter.

HIFK förlorade sina två första matcher mot SJK och FC Lahti med siffrorna 0-1, men lyckades öppna sitt mål- och poängkonto i den föregående matchen mot HJK, som slutade oavgjort 1-1. Morgondagens motståndare är speciellt bekant för HIFK:s lagkapten Hannu Patronen, som inledde sin karriär i Veikkausliiga i just FC Honka.

I de fem senaste mötena mellan dessa två lag har HIFK inte ännu lyckats vinna sina grannar från Esbo, medan FC Honka har vunnit tre av dessa fem matcher. Denna statistik försöker de stjärnprydda därmed förändra i morgondagens match på Telia 5G-Arenan. Värt att nämna är även att det kommer att vara lagens första möte genom tiderna på Veikkausliiganivå.

”Vi måste ha samma anda för att ta poäng”

– Jag förväntar mig en bra match, som vi siktar på att ta tre poäng i. Vi fortsätter därifrån vi blev mot HJK och höjer nivån lite ännu. För min del kunde man spela derbyn hela tiden, stämningen var så bra förra veckan, säger Riku Selander.

– Den här samma andan måste vi ta med oss även till matchen mot Honka om vi ska ta poäng, och det ska vi definitivt, fortsätter han.

Östra läktaren (Solsidan) kommer att finnas till åskådarnas förfogande även i morgondagens match, som du kan skaffa biljetter till via Ticketmaster. Bortalagets supportrar har en egen läktarsektion, som även den finns på Solsidan.

Text: Frans Danakas