Skip to main content

Imorgon är det äntligen dags för Veikkausliigasäsongens första hemmamatch, då FC Lahti står för motståndet imorgon på Telia 5G-Arenan kl. 18.30. Lagen möttes redan under vinterns cup-matcher, och då vann FC Lahti sin hemmamatch mot HIFK med siffrorna 2-1. Senast lagen möttes i seriematcher var säsongen 2017, då båda lagen spelade i Veikkausliiga.

Bortalaget inledde sin säsong för en vecka sedan med att spela 3-3 hemma mot KuPS. Matchen var mycket händelserik, då KuPS ledde 0-3 efter första halvleken, varefter FC Lahti sedan under den andra halvan lyckades utjämna matchen. Lahtis målskyttar mot KuPS var Matti Klinga, Jasin-Amin Assehnoun och Josue, vilket bevisar att laget har mycket krut i sitt anfallsspel och det måste HIFK:s försvar vara beredda på imorgon.

HIFK spelade senaste veckoslut i Seinäjoki, där resultatet blev en 1-0 -förlust mot SJK. Dock kom SJK:s mål först under den sista tiominutern, så de stjärnprydda var med i kampen om seriepoäng ända till slutvisslingen. Nu gäller det att sadla om och fortsätta jaga säsongens öppningsseger i morgondagens hemmamatch.

IFK:s chefstränare Tor Thodesen hoppas på mycket publik i säsongens första hemmamatch:

– Vår målsättning är att fortsätta jobba som vi gjorde i matchen mot SJK, dvs. att vi går in i matchen med en god inställning och en hög arbetsmoral. Jag har under våra träningspass sett flera tecken på att vi hela tiden utvecklas som lag och väntar därmed med intresse på vår första hemmamatch. För många spelare är det nu deras första hemmamatch i IFK-skjortan på Telia 5G-Arenan, och jag hoppas naturligtvis på att det kommer mycket publik för att se oss spela. Supportrarna blir vår tolfte spelare och är med sitt stöd en viktig del på vägen mot en seger i matchen, säger Thodesen.

Du kan köpa biljetter till matchen via Ticketmaster. Observera att Solsidan, dvs. Östra läktaren, är till publikens förfogande imorgon! Bortalagets supportrar kommer också att vara på den östra sidan, och på grund av renoveringen av stadions södra ända kommer passagen mellan södra ändan och Tölö bollplan enbart att användas av FC Lahtis supportrar. Om du alltså är på väg till Solsidan, går rutten dit längs passagen mellan Norra ändan (IFK Klacken) och Sahara-planen. Imorgon spelar IFK:s ishockeylag samtidigt i Helsingfors ishall, vilket betyder att ishallens parkeringsplats kommer att vara avgiftsbelagd under kvällen. Vi rekommenderar varmt att publiken använder sig av allmänna transportmedel imorgon, eftersom två matcher spelas exakt samtidigt och över 10 000 åskådare väntas till ett litet område i Tölö.