Skip to main content

Imorgon är det dags för det första Helsingforsderbyt i årets Veikkausliiga, då HJK och HIFK möts på Telia 5G-Areena med start kl. 18.30. HJK är regerande mästare, medan HIFK som bekant är steg tillbaka till den högsta serienivån senaste höst. Derbymatcherna är alltid speciella matcher oavsett hur det ser ut mellan lagen på förhand, och samma kan man även förvänta sig av morgondagens match.

Mika Lehkosuos HJK inledde säsongen med två stycken 2-1 -segrar över FC Inter och IFK Mariehamn på hemmaplan, medan de två senare matcherna har slutat oavgjort utan mål, och därmed har laget samlat ihop åtta poäng på fyra matcher. HIFK i sin tur har inlett säsongen med två 1-0 -förluster, först borta mot SJK och sedan hemma mot FC Lahti. De stjärnprydda har kämpat om poäng i båda matcherna, men målskyttet har hittills inte fungerat enligt förväntningarna.

IFK:s chefstränare Tor Thodesen hoppas på att laget går in i matchen utan rädsla.

– Derbyt kommer att vara en bra erfarenhet för oss. Vi är underdogs även detta år, men jag vill ändå att vi går in i matchen utan rädsla för att förlora. Matchens slutresultat är viktigare än de tre poäng som står på spel, kommenterar han.

Även morgondagens derby blir antagligen slutsålt, vilket skulle betyda mycket för såväl Veikkausliiga som för föreningarna. IFK säljer sin supporterända själv, och biljetter till den kan du köpa via Ticketmaster.

HIFK:s supportrar samlas i Restaurang Hook (Tölö sporthalls ända) fr.o.m. kl. 15 imorgon och ordnar dessutom en supportermarsch till stadion med start från Hook kl. 17.30. Rutten för marschen går längs Idrottsgatan mot IFK Klacken. Vi beklagar eventuella störningar i trafiken som kan uppstå under marschen.

HIFK Fotboll vill även påminna att det är förbjudet att ta med sig olika pyrotekniska föremål till matchen. Det är möjligt att frivilligt lämna över pyrotekniska föremål till ordningsvakterna vid ingången utan följder.