Skip to main content

HIFK, som fortsätter sin Veikkausliigasäsong hemma mot FC Lahti inkommande måndag, har förstärkt sitt lag med två anfallsspelare. Egyptiern Elsaid ”Saied” Maher ansluter sig till laget med ett kontrakt som sträcker sig över denna säsong, medan gambiern Foday Manneh kommer på ett lån från danska Velje BK.

Elsaid Maher trivs bäst som centeranfallare och har tidigare under sin karriär representerat olika lag i de egyptiska serierna samt även spelat i Jordanien. ”Saied” är nöjd över att äntligen få komma till Finland och IFK och berättar nu om sina förväntningar inför säsongen samt om sina framtidsplaner.

– Det har varit roligt att få ansluta sig till laget och vara med på träningarna efter att ha väntat på det länge. Jag har lagt märke till att föreningens verksamhet har motsvarat förväntningarna och jag har blivit väl mottagen till laget och föreningen. Jag vill att IFK ska nå framgång och samtidigt vill jag också själv komma vidare på karriären. Just nu är Veikkausliiga och IFK ett mycket bra alternativ för mig. Det att serien är en sommarserie är väldigt bra med tanke på min situation och mina framtidsplaner, berättar Maher.

Manneh är ett ungt löfte från Velje BK, som är känt för sin goda spelarutveckling, och han förväntas göra sitt genombrott till serier för vuxna inom kort. Han är väldigt motiverad och nöjd över den här möjligheten.

– Jag är glad och ivrig över att få komma med i IFK samt tacksam över möjligheten att få spela för en bra förening utanför Danmark. Jag har följt med Veikkausliiga ända sedan jag var liten, och speciellt hur andra gambiska spelare har nått framgångar här. Det ska bli väldigt roligt att få spela inför supportrarna och att hjälpa laget att uppnå sitt mål, säger Manneh.

Mannehs förmågor kommer bäst fram som center- eller ytteranfallare. Han beskriver sig själv som en rätlinjig spelare vars spelstil passar bra in i IFK.

– Jag är en anfallsspelare som gillar offensivt spel. Min största styrka är att vinna en-mot-en -situationer och sedan spela bollen vidare åt mina lagkamrater. Min egen målsättning är att hjälpa laget att få så många poäng som möjligt och göra sådana saker i anfallet som hjälper laget att vinna. I grund och botten är jag en lagspelare som alltid gör allt för laget, berättar han.

Röda spelar sin första hemmamatch mot FC Lahti på måndag kl. 18.30. Du kan köpa biljetter till matchen via Ticketmaster!