Skip to main content

Finska cupen tar slut för HIFK:s del i dag då laget reser till Åland för att möta IFK Mariehamn på bortaplan. Laget förlorade förra veckan mot FC Inter med siffrorna 1-3, vilket betydde att det inte längre finns chanser till avancemang. HIFK siktar ändå på att ta säsongens öppningsseger i en match som spelas utan press.

IFK Mariehamn har tagit fem poäng på fyra matcher i årets cup. Laget har besegrat FC Lahti och spelat jämnt mot HJK och FC Honka. HJK ligger just nu två poäng före ålänningarna, men har redan spelat alla sina matcher i cupens gruppspel. Detta betyder att IFK Mariehamn har chansen att passera HJK ifall de vinner dagens match. Hemmalaget har således mycket att spela för i matchen som inleds i Eckeröhallen klockan 18.

För HIFK:s Joel Mattsson är dagens match en lite mer speciell match, eftersom han nu för första gången spelar mot sitt förra lag. Mattsson, som lyckades öppna sitt målkonto i HIFK i matchen mot FC Inter, berättar om sina tankar inför matchen.

– Personligen blir det en speciell match idag, men det ska bara bli roligt att få träffa alla gamla lagkamrater och tränare igen och jag ser riktigt mycket fram emot det. IFK Mariehamn måste ju vinna, så jag förväntar mig att de kommer ut offensivt, men vi vill självklart också vinna matchen så jag tror det blir en underhållande match med mycket anfallsfotboll. Efter att cupen tar slut fortsätter vi med att förbereda oss inför ligan med mycket träningar och några träningsmatcher, berättar Mattsson.