Skip to main content

HIFK har gjort klart med ett kontrakt tillsammans med Erikson Carlos Batista dos Santos. 24-åringen Batista dos Santos är hemma ifrån Betim, som ligger i närheten av Belo Horizonte och har senast spelat i det japanska SC Sagamihara (tillsammans med HIFK:s Toró) på lån ifrån Brasilienska Rio Branco FC.

– Det känns bra och vara här i Finland och speciellt i en anrik förening som denna, säger Batista dos Santos.

Hans främsta spelposition är som centerforward, men han kan även spela på som höger- eller vänsterytter. Med sin explosiva snabbhet och sin förmåga att utmana i en-mot-en situationer är han ett hot för varje försvarslinje.

– Träningsledningen ville ha en spelare som inte bara är snabb och en bra spelare offensivt men som också jobbar hårt neråt då laget försvarar. Detta kombinerat med att han kan spela på tre olika positioner gjorde honom till en eftertraktad spelare, säger sportchef Mika Lönnström.

Batista dos Santos vill ta en stor roll i nästa säsongs lag och hjälpa HIFK att uppnå sina mål.

– Jag är snabb spelare som har bra bollkontroll och är duktig på att dribbla. Jag tror att det kommer hjälpa laget mycket. Mitt mål är att hjälpa laget att uppnå sina mål, så att vi tillsammans får en bra säsong, säger Batista dos Santos.

– Erikson Carlos är en spännande anfallare, som har sin snabbhet som sitt främsta vapen. I likhet med Toró så kommer han få tid att anpassa sig till laget, klimatet och förutsättningarna. Först efter det kan vi förvänta oss att se hans maximala nivå, men vi är relativt säkra på att han snabbt blir en riktigt bra offensiv tillägg till vårt lag, säger chefstränare Tor Thodesen.