Skip to main content

Mittbacken Tero Mäntylä, 27, har skrivit på ett ettårigt kontrakt med HIFK. De senaste säsongerna har Mäntylä spelat för FC Inter och har under sin karriär spelat 71 matcher i Veikkausliiga. Dessutom har han erfarenheter från Portsmouths organisation, samt från bulgariska Ludogorets och norska Aalesund.

Mäntylä är ivrig inför den nya säsongen och inför att motta en ny utmaning i en ny organisation.

– Det känns bra nu när vi fick allting i mål och min adress för kommande säsong är klar. Jag fick veta om HIFK:s intresse i december och kände genast att det var ett bra alternativ i Finland. Som målsättning efter förra säsongen hade jag att flytta utomlands, men då en flytt aldrig blev av var det slutligen ett lätt val. Som spelare försöker jag organisera backlinjen så mycket som möjligt och så är jag också bra med foten och i luften. Som egen målsättning inför säsongen har jag att spela en bra och jämn säsong och så förstås att hjälpa IFK möjligast högt i serietabellen, berättar Mäntylä om sin flytt och om sig själv.

– Vi är väldigt nöjda över att kunna presentera en spelare som har samma målsättningar som vi i IFK. Tero är en mångsidig spelare med lång erfarenhet från utländska serier och har en stark vilja att komma vidare. Det är fråga om en fantastisk personlighet och professionell idrottare. Om spelaren själv kan jag säga kort att han hör till de spelarna som vunnit mästerskap under sin karriär, kommenterar IFK:s sportchef Mika Lönnström.