Skip to main content

Otto-Pekka Jurvainen, 34, som har spelat för HIFK ända sedan säsongen 2015, har bestämt sig för att avsluta sin spelarkarriär. Ytterbacken representerade IFK under tre säsonger i Veikkausliiga och en säsong i Ettan, och var med om att lyfta de stjärnprydda tillbaka till Veikkausliiga i höst. På liganivå spelade han totalt 54 matcher, i vilka han stod för fyra mål och åtta assists. Ligakarriärens första matcher spelade han i HJK säsongen 2004.

Största delen av sin karriär spelade Jurvainen i Ettan, där han representerade Vandalaget PK-35 under åtta säsongers tid innan flytten till IFK. I Ettan noterades han för totalt 24 mål på 218 spelade matcher. Dessutom har PuiU-fostrade Jurvainen spelat för Atlantis FC och KäPa på herrnivå.

Jurvainen berättar att beslutet om att lägga av började mogna efter årsskiftet.

– Från årets början började jag fundera på att sluta med fotbollen, då det kändes som om vissa realiteter började komma emot. Min förstfödde son föddes förra veckan, och att kombinera barnfamiljeliv, heltidsarbete och ligafotboll hade helt enkelt inte lyckats, så jag fick tänka om gällande min tidsanvändning. Jag är nöjd med min karriär, som har innehållit många fina stunder. De bästa minnena från karriären hänger egentligen ihop med alla de stunder som jag upplevt tillsammans med bra lagkamrater. De här sista åren i IFK har varit fina och jag minns fortfarande känslan då vi gick in på planen i det första derbyt! Även om karriären på den här nivån nu är över så kommer fotbollen säkert att finnas med i mitt liv i någon roll även i fortsättningen, berättar Jurvainen.

– Jag vill tacka alla som har varit med under min aktiva karriär! Ett stort tack går till min fru, som har funnits där som stöd och som har orkat med fotbollsvardagen och alla matcher och bortaresor som tillkommit utöver den vanliga arbetsveckan. Till slut vill jag ännu rikta ett speciellt tack till Esa Terävä och Jani Honkavaara, som i tiderna lockade mig till IFK, säger Jurvainen.

HIFK Fotboll vill tacka Jurvainen för hans år i föreningen, önska honom lycka och framgång till kommande utmaningar samt dessutom varmt gratulera honom till tillskottet i familjen!