Skip to main content

HIFK:s långvariga kapten Esa Terävä kommer inte fortsätta spela för HIFK under följande säsong.

”Eski” spelade första gången i HIFK säsongen 2008, då IFK tagit steget upp till Tvåan. Efter en tid i Atlantis och PK-35 Vanda återvänder han till HIFK år 2013, då HIFK just fallit tillbaka till Tvåan. Esa var en av nyckelspelarna till HIFK:s avancemang till Ettan säsongen 2013, då han gjorde totalt 12 mål. Med kaptensbindeln runt armen ledde han lag till avancemang även följande säsong, det historiska liga-avancemanget. Det tog inte länge förrän Terävä blev en populär ikon för supportrarna. Totalt har Esa spelat 176 matcher för HIFK, 68 av dessa på högsta serienivå.

Terävä kommer även förevigt kommas ihåg som den första spelaren att göra ett mål för HIFK i Veikkausliiga, då han i första matchen av säsongen 2015 gjorde 1-1 målet i den historiska matchen emot IFK Mariehamn.

HIFK Fotboll vill tacka Esa för hans tid IFK och önskar honom lycka till i sina framtida utmaningar.
En gång Kamrat, alltid Kamrat – tack Esa.