Skip to main content

HJK vann över HIFK med uddamålet i cup-premiären

HIFK mötte HJK på tisdagskvällen i årets första match i Finska Cupen i Tali fotbollshall. Det var de stjärnpryddas första tävlingsmatch för säsongen, och på planen fanns många nya ansikten. Laguppställningen har vuxit under de senaste veckorna, då många nya spelare har anslutit sig till HIFK, och förberedelserna inför den kommande Veikkausliigasäsongen är i full gång.

Matchen började bra för HIFK:s del, då Hussein Mohamed redan under de första spelminuterna tog bollen av HJK-försvaret på mittfältet, vilket resulterade i en tidig hörna. Spelet fördes sedan en tid på HJK:s planhalva. HJK tog dock övertaget ju längre halvleken led, och Riku Riski förde upp hemmalaget i en 1-0 -ledning i den 31. spelminuten. HIFK:s försvar klarade ändå halvleken bra under ledning av mittbacken Hannu Patronen och målvakten Daniel Kollar, och HJK kom därmed inte att utöka sin ledning trots sitt klara övertag på planen. Efter hårt försvarsspel av HIFK inleddes pausvilan i ställningen 1-0.

Chefstränaren Tor Thodesen gjorde två byten genast i början av andra halvlek, då Nando Cózar och Nikolas Saira blev i byte och Njazi Kuqi och Mauro Severino kom in på planen istället för dem. Under halvlekens gång lyckades HIFK få betydligt mer anfallsspel till stånd i jämförelse med den första halvleken, och speciellt mot slutet av matchen förde HIFK spelet på lokalrivalernas planhalva. Av de nya spelarna fick även de unga Kevin Larsson och Tino Palmasto göra sina debuter och bägge två lyckades bra på planen.

Trots trycket, som även framkallade några bra målchanser, mot slutet av matchen klarade HJK ändå av att försvara sin uddamålsledning ända tills slutvisslingen ljöd, vilket betyder att HIFK får fortsätta jaga sin första cup-seger för i år då laget gästar FC Lahti på lördag. På hemmaplan spelar IFK för första gången lördagen den 9 februari, då FC Honka kommer på besök till Tali fotbollshall.

HIFK:s laguppställning:

2 Silver Grauberg
4 Hannu Patronen (64′ 3 Tino Palmasto)
5 Nando Cózar (46′ 10 Njazi Kuqi)
8 Jukka Halme (C) (81′ 6 Jaakko Lepola)
12 Daniel Kollar (mv)
15 Xhevdet Gela
17 Jani Bäckman
18 Matias Hänninen
27 Hussein Mohamed (64′ 14 Kevin Larsson)
34 Tuukka Andberg
40 Nikolas Saira (46′ 20 Mauro Severino)