Skip to main content

Herrarnas representationslag inledde säsongen i måndags med årets första träning. På plats i Talihallen var inte bara de kontraktsspelare utan även en mängd med testspelare – sammanlagt 15 stycken. Förbedelserna inför årets första match emot Ilves uppe i Tammerfors är i full gång. Testspelarna är uppdelade i två grupper, den första tränar med laget på måndagar och tisdagar och den andra gruppen på torsdagar och fredagar. Förberedelserna inför matchen emot Ilves uppe i Tammerfors på lördagen är alltså i full gång. Matchen fungerar också samtidigt som slutet på testspelarnas träningsperiod i laget.

Lagledare Olli Orvasto väntade med iver på att få köra igång säsong och såg framemot att få vara med i lagets verksamhet.

”Fint att vara en del av IFK och speciellt fint att få komma med i ”IFK-familjen”. Efter vad som kändes som en lång paus är det nu bra att få första bollträningen i gång. Årets första träning brukar oftast vara ganska fartfylld och ingenting undantag nu heller. Denna vecka har vi ännu många testspelare på plats och med tanke på detta så kör vi småspel rätt så mycket, istället för taktiska träningar. Veckan kulmineras sedan med matchen emot Ilves. Vi kommer säkert spela några testspelare i den matchen också.”

Även lagets nya fysioterapeut Risto-Matti Toivonen håller med om Orvastos kommentarer.

”Första veckorna är väldigt hektiska, men det känns bra att äntligen komma igång med förbedelserna inför säsongen. Jag tycker att vi har en bra tränarstab som alla kommer bra överens med varandra. Bland testspelarna finns det också spelare som potentiellt kunde fortstärka laget. Med kontraktsspelarna så började vi just att återanpassa spelarna till fysisk ansträning genom fyspass och träning med boll.”

Ilves – HIFK kl. 14:30 12.1.2019 Pirkkahalli, Tammerfors