Skip to main content

HIFK offentliggjorde i tisdags att 17-årige Kevin Larsson flyttar till HIFK. I samband med pressmeddelandet kommenterade Kevin att han länge önskat spela för HIFK Fotboll, med fokus på fotboll. Kevin har nämligen redan en ståtlig karriär som bandyspelare för de stjärnprydda.

Han har bl.a. vunnit FM-guld i klassen P15 (2016), FM-silver i klassen P17 (2018) och FM-brons ned P17 (2017) med IFK. Han har också representerat Finland några gånger, bland annat under VM för P15, då Finland tog brons. Kevin gjorde 5 mål i turneringen, bl.a. hat trick i bronsmatchen mot Estland.

Kevin är dessutom brorson till Rolf Larsson, mångårig stöttepelare i IFK:s bandylag och bl.a. finsk mästare 2010.

Huruvida Kevin blir en ny Peter Standertskjöld-Nordenstam, dvs. IFK:are både vinter och sommar, återstår att se. Men för tillfället ligger fokus på fotbollen och den kommande Veikkausliiga-säsongen.