Skip to main content

Anfallaren Mauro Severino, 19, skriver på ett tvåårigt kontrakt med HIFK Fotboll. Severino spelade förra året fyra matcher i Veikkausliiga, för Tammerforslaget Ilves. Severino spelade även för TPS A-juniorer och stod för hela 19 mål och två assist på nio matcher. Ytterligare noterades han för några matcher i Herr Tvåan där han representerade HJS och SalPa.

Severino har tidigare uppmärksammats av utländska lag och deltagit i bl.a. AS Romas, Chelsea, Arsenals och Newcastle Uniteds träningsläger. 19-åringen har även representerat Finland flera gånger i diverse pojklandslag.

Hur känns det att skriva på ett kontrakt med IFK?
– Väldigt bra. Jag får en chans att visa vad jag går för och det känns bra med nya utmaningar. Det blir kul att få börja om i en ny stad.

Vad förväntar du dig inför av följande säsong?
– Mycket ansvar och nya utmaningar.

Hurdan spelare är du?
– Jag är snabb och gillar att göra mål. Jag är också bra på att utmana i en mot en situationer.

Vad för egenskaper medför du laget?
– Positivitet, bra stämning och en vinnarskalle.