Skip to main content

Den 33-åriga mittfältaren och HIFK har skrivit på ett tvåårig kontrakt. ”Jugi” spelade 21 matcher i Herr Ettan förra säsongen och gjorde två mål. Veikkausliigasäsongen 2019 blir Halmes nionde raka säsong i den stjärnprydda tröjan. Halme, en utmärkt lagspelare, har länge varit en publikfavorit. Mycket på grund av hans hängivnehet till laget och hans vilja att kämpa och lämna allt på planen varendaste en match. Ett bevis på detta är hans långvariga smeknamn: ”Bragun Gattuso”.

– Det känns bra att få kontraktet klart såhär i god tid. Efter en fin säsong som tog vi lite tid för att pusta ut, men förberedelserna inför nästa säsong är redan i gång. Jag går och väntar på att det skulle bli nästa år, så att vi kan börja träna med laget.

HIFK:s sportchef Mika Lönnström kommenterar Halmes kontraktsförläning kort och koncist.

– Jukka Halme är för IFK som Francesco Totti var för AS Roma. Vi behöver spelare med hans passion och hängivenhet i vårt lag.