Skip to main content

Silver Grauberg, 22, är klar för spel i HIFK de två följande säsongerna. Mittbacken har dom två senaste åren representerat Meistriliiga-laget JK Tammeka. Totalt spelade han där i 74 matcher och stod för ett mål och fyra assist.

– Det känns bra att vara i IFK. Det är ett stort steg för mig, som innebär mycket ansvar. Men jag känner mig optimistisk och jag vill visa vad jag går för, säger Grauberg om sitt nya kontrakt.

Den 187 cm långa Grauberg är vänsterfotad och spelar oftast som vänster mittback, men har även spelat som vänsterback i bl.a. Estlands U21-landslag.

– Jag är en disciplinerad spelare som är dueller. När IFK kontaktade mig så beslöt jag mig ganska snabbt för att godkänna erbjudandet. Mina mål är att få mera erfarenhet och spela så många matcher som möjligt. Jag vill säkra en plats i startelvan och hjälpa laget så mycket som jag kan.

Möjligheten att spela i Veikkausliiga är någonting som Grauberg inte ville gå miste om.

– Jag vill visa att jag klarar av att spela på en högre nivå. Jag har inte sett så många matcher i Veikkausliiga, men det finns många estniska spelare i både Veikkausliiga och Ykkönen, så jag brukar alltid kolla matchernas höjdpunkter efteråt. Jag tycker att som serie är den lite jämnare än Meistriliiga. Nivån är också bättre. Skillnaden är inte så stor, men det är ändå ett steg uppåt för mig.