Skip to main content

HIFK förlänger med Jani Bäckman.

Jani Bäckman, eller “Bäri” som han kallas bland laget och supportrarna, och föreningen har tecknat en förlänging som sträcker sig till säsongen 2020:s slut. Bäckman, 30, kom till IFK inför säsongen 2015 och påbörja nu sin femte raka säsong med HIFK.

– Förra säsongen slutade på ett bra sätt och det efterlämnade en bra känsla. Jag ville ännu dra på mig den stjärnprydda skjortan i ligan en gång till. Det är de viktigaste orsakerna till att fortsätta. Det är superkul att fortsätta och förhoppningsvis kan vi behålla alla nyckelspelare från förra året. Det senaste besöket i ligan avslutades sorgligt och jag känner att jag vill visa vad jag går för, berättar Bäckman.

Bäckman, som var en av huvudarkitekterna för avancemanget, stod för fem mål och fem assist. Detta gav honom tredje plats i den interna skytteligan, direkt efter Tuomas Mustonen och Pekka Sihvola.

– Det känns bra att förnya kontraktet. Tillsammans klarade vi avancemanget och nu ska vi tillsammans uppleva ligaspel igen. Åldern är inget besvär, jag har varit frisk och jag fortsätter att spela gladeligen. Det är fint att jag ännu duger för HIFK.

Även HIFK:s sportchef är nöjd med Bäckmans kontrakt.

– Vi är väldigt nöjda med att vi fick ett två-årigt kontrakt med Bäckman. Hans personliget passar bra ihop med laget och han ger oss en kontinuitet i laget som vi vill ha. Spelmässigt är han en vinnare. Hans attityd är strålande och han kommer att vara en viktig del av laget även nästa säsong, säger sportchef Mika Lönnström.