Skip to main content

HIFK har skrivit på ett tvåårskontrakt med mittbacken Tuukka Andberg.

Andberg, 19, spelade förra säsongen för HIFK på högsta serienivå och även för HIFK:s A-juniorer. Sin debut i representationslaget skedde under träningsmatchen emot KuPS i början av detta år.

– Det kändes bra att få spela Veikkausliigamatcher förra säsongen. Resultaten skulle kunna ha varit bättre, men erfarenheterna från dom hårda matcherna höjde mitt självförtroende och motiverade mig till att jobba hårdare

[Teemu] Kankkunen är en bra tränare för HIFK. Jag ser det som en positiv grej att tränaren har en lång erfarenhet av föreningen och en lång historia som en del av organisationen. ”Tema” är bekant för mig från förra säsongen som chefstränare för A-juniorerna.

– Som personligt mål för nästa säsong har jag att få mera speltid än förra säsongen. Det krävs hårt jobb, men jag tror jag kommer klara det.