Skip to main content

HIFK förlänger kontraktet med 22-åriga yttern Nnaemeka Anyamele. Kontraktet gäller säsongen 2017.

De två senaste säsongerna har Anyamele spelat 22 ligamatcher för De Stjärnprydda. Ytterspelaren, som även är ett bekant ansikte bland juniorlandslagen, påbörjar sin tredje säsong i HIFK.

– En av de största orsakerna jag förlänger är föreningens fantastiska supportrar. De tror på oss, från början till slut, även då det spelmässiga inte når upp till standard. Jag har aldrig stött på något liknande i något annat lag. De är på varje match och ger alltid sitt fulla stöd, säger en tacksam Anyamele.

Anyamele kom till HIFK från FC Honka inför ligasäsongen 2015. I FC Honka spelade Anyamele två Veikkausliigasäsonger. Allt som allt har Anyamele hunnit spela 86 matcher på högsta serienivå. Det är alltså med stor sannolikhet som ”Emeka” kommer nå 100-matchers milstenen inkommande säsong.

– Förra säsongen var utmanande, även om det mot slutet av säsongen började gå bättre. Laget upplevde små förändringar i mitten av säsongen, men till slut fick vi tillräckligt lugn i vårt spel. Chefstränare Antti Muurinens erfarenhet och hans närhet till spelarna gjorde ett stort intryck på mig. Vi klickade direkt och jag fick spela på mina styrkor. Det var en av orsakerna som jag ville bli kvar i IFK ännu ett år, berättar Anyamele.

Det fanns intresse för Anyamele även hos andra inhemska ligalag. Anyamele var även och testspelade utomlands, för att få känn på hur det är ute i stora världen. Anyamele längtar efter att få sin utomlandskarriär igång.

– Det fanns intresse bland inhemska föreningar, men ingenting konkret. Jag var i England på testspel och där såg jag, riktigt nära ifrån, hur det är att vara fotbollsproffs. Det var en ögonöppnande erfarenhet och det visade mig hur mycket mera jobb man måste göra för att komma framåt i sin karriär. Att spela utomlands är defintivt ett av mina mål, säger Anyamele.

– Nu är dock min fokus 110 procent på IFK. Jag vill med min egen insats hjälpa laget att bli framgångsrikt och kommer göra allt för att se till att vi spelar om en bättre placering i ligan nästa säsong, lovar Anyamele.