Skip to main content

Pauli Kuusijärvi har skrivit på ett nytt kontrakt med HIFK och stannar kvar i De Stjärnprydda följande två säsonger.

Under förra säsongen var Kuusijärvi en av de viktigaste kuggarna i HIFK:s försvar och nätade en gång under de 27 matcherna han spelade. Känd främst främst som mittback kunde man i år även se honom på spela på kanterna.

– Det känns naturligtvist helt fantastiskt att förlänga kontraktet. Det glädjer mig att få vara med i denna föreningen ytterligare två år och få en kontinuitet, kommenterar Kuusijärvi.

Kuusijärvi är en av de mentala ledarna och utöver hans ledarskap är han en utmärkt spelare såväl offensivt som defensivt.

– Jag känner även att jag har en viktigt roll när det kommer till att lära ut HIFK:s värderingar åt nya spelare, så att fansen vet att spelarna vet vad det innebär att spela i HIFK, säger Kuusijärvi.

Kuusijärvi flyttade till HIFK säsongen 2014 som slutade i ett oförglömligt avancemang till högsta serienivå. Kuusijärvi själv lyckades göra mål i den avgörande matchen emot FC Jazz.

Kuusijärvi har sammanlagt spelat i 79 Veikkausliigan och detta blir hans fjärde raka i HIFK.

– Det kommer vara höga krav på oss att prestera inkommande säsong. Om någon tabellplacering tänker jag inte börja snacka – det hör inte till mig. Men om vi i laget hittar en gemensamhet och får bra flow på gång, så som vi stundvis hade förra säsongen, så är allt möjligt. Det finns utrymme för förbättring bland alla delområden, säger Kuusijärvi.

Kuusijärvi är har fått sin spelarutbildning i FC Honkas organisation och representerade HIFK redan i B-juniorerna år 2002. Efter junioråren flyttade han till FC Espoo, där han spelade sina första matcher i Ettan och Tvåan. Kuusijärvi har före HIFK spelat Veikkausliigamatcher för FC Honka och Haka.