Skip to main content

Telmo Manninen, som har en lång historia i HIFK, återvänder till föreningen från och med början av november. Han representerade HIFK redan som spelare under 2000-talet och fungerade efter spelarkarriären inom föreningen i olika träningsuppdrag både på vuxen- och juniorsidan.

Manninen kommer säsongen 2025 att fungera som ansvarig tränare för herrarnas representationslag i Trean. Dessutom blir han träningschef för åldersklasserna U15-U20 för pojkar samt spelarrekryteringsansvarig för åldersklasserna i barndomsskedet.

Till uppdraget som träningschef hör bland annat att stöda tränarna i åldersklasserna U15-U20 i att effektivisera spelarutvecklingen samt att aktivt upprätthålla föreningens interna spelarstig från de äldsta junioråldersklasserna ända fram till representationslaget.

Som spelarrekryteringsansvarig för åldersklasserna i barndomsskedet ansvarar Manninen för grundandet och handledandet av nya åldersklasser, föreningens fotbollsskolor och lägerverksamhet, familjefotbollsverksamheten samt samarbetet med daghem och skolor.

Manninen kommer närmast från VG-62 i Nådendal, där han under flera års tid fungerat i olika roller som exempelvis ansvarig tränare för herrlaget samt junior- och träningschef.

– Det är med en stark känsla av iver som jag återvänder till HIFK. Att få träna representationslaget samt utveckla juniorverksamheten är en stor ära för mig. Under de senaste åren har föreningen tagit smällar, men nu är det ett gynnsamt tillfälle att gå vidare. Av egen erfarenhet vet jag vad som krävs, det vill säga oerhört mycket arbete, säger Manninen.

Välkommen tillbaka, Telmo!