< John Fagerström

Representationslaget

Macario Hing-Glover >

21

Sydney Lokale

På lån från FC Kariobangi Sharks (KEN)
ÅLDER

19

KONTRAKT

2020

POSITION

Anfallare

MATCHER

3

MÅL

0

ASSISTS

1

OFFICIELLA MATCHER 2020 / UPPDATERAT 2.4.2020

Skaffa Sydneys tröja!

Klubbar

  • -2019 FC Kariobangi Sharks
  • 2020- HIFK

Karriär

Sydney Lokale föddes i staden Nakuru, som ligger på cirka 170 kilometers avstånd från Kenyas huvudstad Nairobi. Han spelar säsongen 2020 i HIFK med ett lånekontrakt från det kenyanska laget FC Kariobangi Sharks. Lokale spelade första gången i Sharks förstalag under våren 2018 då han var 17 år gammal och har gjort sammanlagt 12 mål under sin två år långa karriär på högsta serienivån i Kenya.

Lokale kom för första gången till Europa redan för ett år sedan, då han testades av Malmö FF. Den lovande anfallaren spelade en bortamatch mot Kalmar för den svenska storklubbens U21-lag. Malmö vann matchen med 2-1 och Lokale spelade från start, även om han inte lyckades göra mål. Utöver matchen med U21-laget tränade han också med Malmös U19-lag under sin tid i Sverige. Slutligen blev inget kontrakt mellan Lokale och Malmö FF aktuellt, så den unga spelaren återvände till sitt hemland.

Anfallaren spelade sin första match i HIFK drygt två veckor efter att han anlänt till Finland i en Cup-match mot FC Honka. Lokale byttes in i slutet av matchen. Efter det byttes han in även i matchen mot HJK och så spelade han fulla 90 minuter borta mot TPS. Hittills har Lokale ännu inte öppnat målkontot i HIFK.

Den 19-åriga kenyanen är en lovande och mångsidig spelare, som sett till sin längd har utmärkta förutsättningar till att bli en riktigt bra spelare i nickdueller. Han hör till lagets snabbaste, men samtidigt även mest uthålliga spelare, vilket gör att han är ett bra val för HIFK:s tränarteam oavsett vad läget i matchen är. Lokale är en ödmjuk och hårt jobbande spelare, som vill gå vidare på karriären.

09.01.2020

HIFK värvar forwarden Sydney Lokale

LÄS ARTIKELN