< Martti Puolakainen

Edustusjoukkue

Jaakko Kivekäs >

26

Toivo Xiong

ÅLDER

19

KONTRAKT

2020

POSITION

Mittfältare

MATCHER

3

MÅL

0

ASSIST

0

OFFICIELLA MATCHER 2020 / UPPDATERAD 2.4.2020

Skaffa Toivos tröja!

Klubbar

  • 2018 OLS
  • 2019 HIFK/2
  • 2020- HIFK

Karriär

Toivo Xiong, som är hemma från Uleåborg, spelade sin första match på herrnivå fem dagar innan han fyllde 18 år. Debuten skedde i Tvåans Norra grupp, då Xiongs OLS mötte Hercules i en lokalmatch. Han blev inbytt på planen i matchminut 60. i matchen, som slutade 1-0 i Hercules favör. Två omgångar senare fick han första gången ta steget till öppningselvan i en bortamatch mot SJK Akatemia, som han spelade 62 minuter mot innan han blev utbytt. Xiong, som spelar på mittfältets botten, tog en plats åt sig i laget och var med i laguppställningen i varje match ända till slutet av augusti. Det är även skäl att nämna att han endast i en match blev kvar på bytesbänken utan att komma in på planen. Xiong noterades för två gula kort under säsongens gång.

Sommaren 2019 flyttade den unga mittfältaren, som har rötter i Kina, till HIFK:s organisation och där blev det under slutdelen av säsongen spel i HIFK/2 i division 3. Hans första match i HIFK-skjortan var en hemmamatch mot EPS i augusti. Efter att han anslutit sig till HIFK/2 spelade han fulla 90 minuter i sex av säsongens nio kvarstående matcher.

Redan under säsongen 2019 var Xiong regelbundet även och tränade med HIFK:s Veikkausliigalag och under vintern skrev han på ett kontrakt för säsongen 2020. Denna vårvinter har det blivit tre matcher i HIFK:s samarbetslag MYPA, då han var med dem och spelade i Finska Cupen mot MuSa, EIF och KTP.