< Kevin Larsson

Representationslaget

Sydney Lokale >

20

John Fagerström

ÅLDER

22

KONTRAKT

2020

POSITION

Anfallare

MATCHER

6

MÅL

0

ASSISTS

0

OFFICIELLA MATCHER 2020 / UPPDATERAT 27.8.2020

Skaffa Johns tröja!

Klubbar

  • -2018 BK-46
  • 2018 FC Haka
  • 2019 EIF
  • 2020- HIFK

Karriär

John Fagerström, som är hemma från Karis, anslöt sig till HIFK:s lag strax efter midsommar då Veikkausliigasäsongen 2020 precis var på väg att köra igång. Hans första kontrakt på den här nivån sträcker sig över den pågående säsongen.

Även om det är den första säsongen i Veikkausliiga för vänsteryttern, har han redan trots sin unga ålder en gedigen erfarenhet av matcher på herrnivå. Fagerström debuterade i fostrarföreningen BK-46:s representationslag redan under säsongen 2015. Då kom han in från bytesbänken i totalt tio seriematcher i Tvåan. Utöver det spelade han även en del division 5-matcher för BK-46/Boost.

Fagerström fyllde 18 år i juli 2016 och under samma säsong var han redan ett av de vanligt förekommande namnen i förstalaget. Han medverkade i 21 matcher för BK-46 och stod för totalt sju mål under säsongen. Det första av dem kom i en bortamatch mot FC Åland i slutet av maj, då han satte igång sitt lags comeback genom att sätta in 2-1 -reduceringen i matchminut 65. BK-46 tog till slut full poängpott efter en vinst med 2-4. En intressant detalj är att Fagerströms nuvarande lagkompis Joel Mattsson fanns med på FC Ålands bytesbänk i den här matchen.

Säsongen 2017 spelade Fagerström sin åtminstone för tillfället sista säsong i Tvåan. Då stod han för ett nytt personligt målskytterekord med 11 fullträffar på 23 matcher för BK-46. Han var dessutom i sitt lags i öppningselva i samtliga matcher han medverkade i. Inför säsongen 2018 valde han att anta en ny utmaning på en högre serienivå, då FC Haka i Ettan blev ny klubbadress.

Fagerströms första match i Ettan ägde rum direkt i säsongspremiären mot HIFK i Valkeakoski. Han tog sig en plats i laget och gjorde fem mål på 21 matcher under säsongen. Det första av dem kom i en hemmamatch mot KPV i maj. Efter en bra säsong fortsatte Fagerström i Ettan även därpå följande år, men flyttade tillbaka till Västnyland, där han drog på sig EIF:s gröna matchtröja. Han anslöt sig till Ekenäslaget i juni och hann med 15 matcher under återstoden av säsongen. Dessutom fick han sitt namn tre gånger skrivet i målskytteprotokollet.

Under våren 2020 var Fagerström med i PlayOff-programmet, vars pris var ett spelarkontrakt med KuPS för den som utgick som segrare. Det blev dock inget ligakontrakt för Fagerström via den här vägen, utan han förblev som en fri agent under hela våren, tills kontraktet med HIFK presenterades i slutet av juni månad.

23.06.2020

John Fagerström till HIFK

LÄS ARTIKELN