< Arnold Origi

Representationslaget

Joel Mattsson >

98

Vitinho

PÅ LÅNEKONTRAKT FRÅN VEJLE BK
ÅLDER

21

KONTRAKT

2020

POSITION

Anfallare

MATCHER

0

MÅL

0

ASSISTS

0

OFFICIELLA MATCHER 2020 / UPPDATERAT 2.4.2020

Skaffa Vitinhos tröja!

Klubbar

  • -2019 Sport Club Internacional (BRA)
  • 2019 Vejle BK (DEN)
    • 2020 – HIFK
      • MYPA

Karriär

João Victor Souza dos Santos, även kallad Vitinho, flyttade för första gången utomlands under sin fotbollskarriär exakt en månad innan han fyllde 21 år. HIFK:s samarbetslag Vejle BK värvade den unga spelaren från Sport Club Internacional, som spelar i staden Porto Alegre i Brasiliens längst söderut belägna delstat Rio Grande do Sul. Kontraktet med det danska laget skrevs under för två år framåt. Innan parterna kom överens om ett avtal var Vitinho på en testperiod på ett par veckor i Vejle för att visa upp sig och under den fick den danska klubbledningen upp ögonen för den potential han har som spelare.

Högeryttern fick inget desto större ansvar i Vejles förstalag, då det bara blev tre inhopp under höstens alla matcher. Vid årsskiftet blev Vitinho utlånad till Finland, med syftet att få mer speltid och ansvar i en ny omgivning, vilket skulle underlätta hans utveckling som spelare. Under februari månad spelade brasilianen fyra Cup-matcher i HIFK:s andra samarbetslag MYPA. Det blev fulla 90 minuter i alla de matcher han spelade för MYPA, som förlorade sina fyra första Cup-matcher i år. Under den sista omgången lyckades MYPA besegra Gnistan på bortaplan med 2-5 och i den matchen gjorde Vitinho ett mål, samt spelade fram till två av lagkamraternas mål.

Vitinho är en skicklig spelare, som besitter en bred repertoar av fintar, något som den finländska fotbollspubliken fick bevittna just i matchen mellan Gnistan och MYPA. Han är också stark i en-mot-en-situationer och är bra på att ge frisparkar. Den 21-åriga yttern är inte en av de snabbaste spelarna, men är tack vare sitt spelöga en farlig spelare innanför straffområdet. Att flytta till Europa var ett stort steg på karriären för Vitinho, som har en stark vilja att vidareutvecklas som spelare.

30.12.2019

HIFK:lle kaksi uutta lainapelaaja Vejle BK:sta

LUE ARTIKKELI