< Matias Hänninen

Representationslaget

John Fagerström >

19

Kevin Larsson

ÅLDER

18

KONTRAKT

2021

POSITION

Anfallare

MATCHER

1

MÅL

0

ASSISTS

0

OFFICIELLA MATCHER 2020 / UPPDATERAT 2.4.2020

Skaffa Kevins tröja!

Klubbar

  • -2018 KäPa
  • 2019- HIFK

Karriär

Kevin Larsson har fått sin fotbollsfostran i KäPas juniorer och debuterade år 2018 i Kottbylagets representationslag. Han spelade 16 matcher redan under sin första säsong och var i öppningselvan i alla utom en av dem. Larsson stod för två mål under säsongen och gjorde det andra av dem mot HIFK:s andralag, som den säsongen spelade i samma grupp i Tvåan.

Larsson skrev på ett tvåårigt kontrakt med Helsingfors IFK i januari 2019. Även om den förra säsongen var Larssons första i HIFK:s fotbollslag, var han ändå ingen debutant i HIFK-skjortan. Utöver fotbollen har Larsson som junior spelat en gedigen bandykarriär i HIFK:s bandysektion. I den unga spelarens prisskåp hittas ett FM-guld från P15-serien samt FM-silver och -brons från P17-klassen – och alla dessa medaljer har han alltså vunnit i HIFK. Han har fått både bandyn och HIFK via släkten; hans farbror Rolf Larsson har en lång erfarenhet från HIFK:s Bandyligalag.

Den nya anfallaren fick visa upp sig redan i förra vinterns första matcher i Finska Cupen. Öppningsmålet i HIFK såg dagsljuset i den tredje matchen mot FC Honka då Larsson också för första gången var i HIFK:s öppningselva. Att flytta från Tvåan direkt till Veikkausliiga är inte det allra lättaste steget, men Larsson fick direkt under sin första ligasäsong regelbunden speltid i representationslaget. Till slut spelade han sammanlagt 18 matcher och han fick mest speltid under perioden maj-juni samt slutsäsongen. I augusti spelade han även tre matcher med HIFK:s andralag för att få mer matcherfarenhet inför slutsäsongens viktiga drabbningar.

Larsson har aktivt figurerat i Finlands juniorlandslag och steg efter sommaren även till U19-landslaget i samband med EM-kvalmatcher. HIFK förlängde den lovande anfallarens kontrakt med ytterligare ett år efter säsongens slut, vilket betyder att Larsson stannar kvar i laget ända fram till slutet av 2021. Fjolårets insatser visar att det är frågan om en spelare med en stor potential, så nu står Larsson inför det följande steget, med målsättningen att få ännu mer speltid i Veikkausliiga.

20.01.2020

Tulikoe: Joel Mattsson & Kevin Larsson

KATSO VIDEO
30.01.2019

HIFK:n uudella vahvistuksella pitkä tausta seurassa

LUE ARTIKKELI
29.01.2019

HIFK ja Kevin Larsson sopimukseen

LUE ARTIKKELI