Skip to main content

< Jake Dunwoody

Representationslaget

Jusif Ali >

14

Erikson Carlos

ÅLDER

25

KONTRAKT

2021

POSITION

Anfallare

Skaffa Tikis tröja!

Klubbar

  • -2015 Alagoano (BRA)
  • 2015-2016 Betinense (BRA)
  • 2016 Rio Branco FC (BRA)
  • 2016-2018 Rio Branco AC (BRA)
  • 2018 SC Sagamihara (JPN)
  • 2019- HIFK

Karriär

Erikson Carlos Batista dos Santos föddes i Belo Horizonte i Brasilien och spelade som junior i hemlandets olika nedre serier, innan han åkte ut i världen. Han spelade två säsonger i Rio Branco AC, som är ett lag från staden Rio Branco i Acres delstat, nära gränserna till Peru och Bolivia. Under vintern 2018 lånade Rio Branco sin unga anfallare till det japanska laget SC Sagamihara, som spelar på den tredje högsta serienivån i Japan.

Den brasilianska anfallaren, som även är känd som Tiquinho, spelade sin första match i det nya laget redan i mars 2018 och kom genast igång med målskyttet. Han byttes in då det var 12 minuter kvar av matchen och utjämnade tre minuter in på stopptid, vilket säkrade ett oavgjort resultat för Sagamihara mot Yokohama SCC. Det blev ändå sparsamt med speltid för Erikson Carlos ända fram till början av juli och inte heller under slutdelen av säsongen lyckades han ta en plats som nyckelspelare i laget. Det blev inga fler mål i de 16 matcherna som kom efter debuten, men han noterades däremot för två assists. Efter att lånekontraktet tog slut i december 2018 återvände han till sitt hemland.

Några månader senare blev Erikson Carlos erbjuden en möjlighet att flytta till Europa för att spela fotboll och det erbjudandet tackade han ja till. HIFK och Tiquinho kom överens om ett ettårigt kontrakt i mars 2019. Han var ett obekant namn för den finländska fotbollspubliken från tidigare, men visade snabbt att han var en av de snabbaste spelarna i hela ligan. Han stod för HIFK:s första mål för säsongen i derbyt mot HJK i säsongens tredje match. Under sommarens gång blev han mycket mer effektiv och till slut var Tiquinho HIFK:s bästa målskytt under säsongen 2019 med sina tio mål.

Till Erikson Carlos största styrkor hör hans snabbhet, som gör honom till en riktigt farlig spelare för motståndarlagens försvarare. Han är bra på att hålla kontroll över bollen och har utvecklats mycket när det kommer till att läsa spelet och till att skjuta under sin tid i Finland. HIFK skrev under ett nytt kontrakt med sin viktiga anfallare redan under sommaren och i år förväntas det att han kommer att vara med om att kämpa om topplaceringarna i skytteligan för hela Veikkausliiga.

11.12.2020

PRESSMEDDELANDE: HIFK förlänger med Erikson Carlos

LÄS ARTIKELN
11.07.2019

HIFK förlänger med Erikson Carlos

LÄS ARTIKELN
09.03.2019

HIFK klar med brasiliansk anfallare

LÄS ARTIKELN