Media

HIFK:s hemmamatcher genomförs tills vidare med undantagsarrangemang på grund av restriktionerna gällande publikevenemang som en följd av coronaviruspandemin. Undantagsarrangemangen påverkar även närvaron och gångrutterna för mediernas representanter på Bolt Arena. Följande instruktioner är i kraft för tillfället:

Det är obligatoriskt att på förhand ackreditera sig till samtliga HIFK:s matcher och antalet platser som står till pressens förfogande uppe på pressläktaren är begränsat. På grund av detta kan vi i första hand endast bevilja ackrediteringar åt reportrar som representerar de större dagstidningarna och mediekoncernerna. Skrivande journalister följer med matchen från pressläktaren, dit man går via ”Aitio”-dörren på Idrottsgatans sida. Reportrarna kan komma in på stadion 15-45 minuter före matchstart. Mediarummet i samband med pressläktaren hålls stängt och ingen kaffeservering kommer att finnas tillgänglig under pausen så länge som undantagsarrangemangen gäller.

Ingen egentlig presskonferens ordnas efter matchen, men lagens spelare och tränare är tillgängliga för intervjuer ca 10-15 minuter efter att matchen tagit slut. På HIFK:s matcher på Bolt Arena ordnas intervjuerna i hörnet mellan huvudläktaren och södra ändan framför invalidläktaren. Från pressläktaren förflyttar man sig ner till intervjupunkten genom att gå ner längs trapporna i den södra ändan. Det är förbjudet att vistas i spelartunneln så länge som undantagsarrangemangen är i kraft.

Även fotografer måste ackreditera sig på förhand till samtliga HIFK-matcher. Fotografernas ingång sker från port 11 (i hörnet mellan huvudläktaren och norra läktaren). Efter att man där fått en fotoväst går man ner längs trappan och genom porten till plannivån. Under själva matchen får fotograferna endast vistas i planens ändor (kortsidan). Om man vill kan man byta ända under pausen och då gör man det genom att gå längs med plankanten på östra sidan. Fotoutrymmet med internetanslutning används inte under undantagsarrangemangen.

HIFK:s media officer är Viktor Fagerudd (tfn. 050-9118875). Förhandsackrediteringar för både journalister och fotografer tas emot per e-mail till viktor.fagerudd[at]hifkfotboll.fi. Alla journalister och fotografer ombeds ackreditera sig senast dagen före matchen.

Parkering

Inga parkeringsplatser har reserverats för press. För TV-produktionsbilar kontakta viktor.fagerudd[at]hifkfotboll.fi.

För frågor och intervjuer utanför matchevenemang ber vi er kontakta viktor.fagerudd[at]hifkfotboll.fi.