Stanna hemma om du känner dig sjuk

Om du har tecken som skulle kunna tyda på att du har insjuknat i corona bör du stanna hemma. Mera information om symptom etc hittar du på THL:s sidor.

Respektera säkerhetsavståndet och använd ansiktsmask

Det är otroligt viktigt att du vid alla tidpunkter (påväg till matchen, i kön till matchen, i kön till försäljningsstånd) respekterar håller avstånd på 1-2 meter från andra människor runtomkring. Detta är en förutsättning för att vi kan ha ett säkert evenemang. Vi rekommenderar även att alla åskådare använder ansiktsmask under hela evenemanget.

Kolla var du skall sitta och sitt där – säsongskort gäller ej

Alla som kommer på matchen har blivit tilldelad en egen biljettplats som är placerad så att vi skall kunna maximera avståndet mellan andra åskådare. Fysiska säsongskort och ursprungliga platser gäller ej under coronarestriktionerna. De personer som bor tillsammans kan sätta sig brevid varandra, såvida avståndet till andra åskådare inte blir mindre.

Kontrollera hur du skall ta dig till din plats, vilken ingång du bör använda (det finns totalt sex olika portar i bruk idag), vilken läktare du sitter i, och vilken plats du sitter på. En karta över läktarna och portarna hittar du längst nere i detta meddelande.

Ifall du inte tryckt ut din biljett, utan visar den via din mobiltelefon, se till att ta fram din biljett i god tid, justera styrkan på din telefon till full och se till att din biljett är tillgänglig även om du inte skulle ha tillgång till internet just då.

Vanliga frågor om biljetter och säsongskort

Kan man ännu köpa biljetter eller säsongskort till Klacken?

Nej, eftersom Klackens kvot på 500 personer redan är fylld. Det går endast att köpa biljetter och säsongskort till de övriga öppna läktarsektionerna.

Kan jag ta ett litet barn med mig på matchen?

Jo, men även små barn räknas med i kvoten på 500 personer. Alla barn behöver alltså en egen matchbiljett. Ifall du behöver en biljett till ett litet barn, kan du vara ta kontakt med oss på adressen lipunmyynti[at]hifkfotboll.fi senast fyra timmar före matchdags.

Kan jag ta en kompis med mig till Klacken?

Eftersom Klacken redan är slutsåld, så kan man inte ta en kompis med sig dit, ifall personen inte har ett eget Klacken-säsongskort.

Behöver en rullstolsburen persons följeslagare en egen matchbiljett?

Jo, både den rullstolsburna personen samt en eventuell följeslagare behöver varsin egen matchbiljett. Biljetterna är gratis för personer med EU Disability Card. Rullstolsplatserna finns på Huvudläktaren. Ifall du behöver en biljett till din följeslagare, kan du vara ta kontakt med oss på adressen lipunmyynti[at]hifkfotboll.fi.

Kan jag flytta mitt säsongskort till en annan läktarsektion?

Det är möjligt ifall det finns lediga platser i sektionen. Ta i så fall kontakt med Lippupistes kundtjänst per telefon på numret 0600 900 900 eller alternativt kontakta dem via deras Facebook eller Twitter.

Både jag och min kompis har säsongskort. Är det möjligt för oss att sitta bredvid varandra på matcherna?

Vi kan tyvärr inte ordna så att två personer, som beställt sina säsongskort skilt för sig, skulle kunna få de nya, ersättande platserna bredvid varandra.

Vart ska jag ta kontakt ifall jag har frågor om min säsongskortsbeställning?

Lippupistes kundtjänst har hand om alla eventuella frågor och problem, som berör beställda säsongskort. Du kan ta kontakt med kundtjänsten genom att ringa numret 0600 900 900 eller alternativt kontakta dem via deras Facebook eller Twitter.

Min e-postadress har förändrats efter att jag beställde mitt säsongskort. Hur gör jag för att byta adressen, så att jag får min nya inträdesbiljett till rätt adress?

Ta kontakt med Lippupistes kundtjänst, kontaktuppgifterna hittar du i svaret på föregående fråga.

Hur länge är begränsningsåtgärderna i kraft på matcherna?

Vi får instruktioner från Regionförvaltningsbyrån för en månad i taget. Enligt nuvarande information kommer de här restriktioner som nu gäller att vara i kraft fram till den 30.9.2020. Läget kan förändras både mot det bättre och det sämre. Ifall läget och föreskrifterna förändras, kommer vi också att uppdatera vår evenemangsplan.

Kan jag köpa en biljett vid stadions port innan matchen?

Nej, eftersom HIFK inte kommer att ordna någon biljettförsäljning på stadion så länge som begränsningsåtgärderna är i kraft. Biljetter till HIFK:s matcher säljs endast på förhand via Lippupiste. Det är dock möjligt att köpa en biljett från lippu.fi-webbshopen via en smarttelefon även utanför stadion.

Jag köpte biljettvouchers från HIFK Fotbolls webbshop tidigare i vår. När får jag dem och hur omvandlar jag dem till biljetter till den match jag valt att gå på?

Du kan ta kontakt med HIFK:s kansli, så omvandlar vi dina vouchers till matchbiljetter. Ta kontakt genom att skicka e-post till adressen lipunmyynti[at]hifkfotboll.fi minst fyra timmar före matchdags. Berätta även vilken match du önskar gå på. HIFK:s vouchers gäller inte i derbymatchen mot HJK.

Kommer det att finnas en skild läktarsektion för bortalagets supportrar?

Enligt Bollförbundets instruktioner kommer det inte att reserveras något skilt utrymme på läktaren för bortalagets supportrar så länge som begränsningsåtgärderna är i kraft.

Får man komma gratis in på matchen med Bollförbundets/Veikkausliigas hederskort, med ett domar- eller tränarkort eller med HIFK:s eget guldmärke?

Ingen av dessa förmåner gäller så länge som begränsningsåtgärderna är i kraft.

Biljetter endast via förhandsköp

Biljettluckorna kommer ej vara öppna, så inga biljetter kommer säljas på plats. Samtliga biljetter bör köpas på förhand. Inga Vouchers kommer heller vara giltiga. Ifall du har Vouchers du vill byta ut till en matchbiljett, skicka ett email senast 4 timmar för match till lipunmyynti@hifkfotboll.fi

Lämna förbjudna föremål hemma

Man får inte ta med sig egna drickor av något slag, inte ens vattenflaskor. Paraplyn är också förbjudna p.g.a. den stora folkmängden. Vi påminner även om att bl.a. all slags pyroteknik är strängt förbjudet att innehava eller medföra till stadion eller dess direkta närområde. Vi rekommenderar att du tar och läser dom allmänna villkoren före du går på match.

Kioskförsäljning

Kioskförsäljningen kommer fungera som vanligt, men se till att du håller säkerhetsavståndet ifall du köar. Under coronarestriktionerna är det strängt förbjudet att ta med sig alkohol ut på läktarområdet och det finns inga skilda läktare där man kan förtära alkohol. Vi ber dig att betala med kort.

Supportervaror

HIFK kommer sälja merchandise, bl.a. dom nya Tolfte spelaren t-skjortorna och collegen, kepsar, halsdukar och andra t-skjortor. Försäljningspunkten kommer finnas utanför stadion på Idrottsgatans sida, så se till att köpa dina varor före du går in på arenan.

Matchkamraten

Så länge coronarestriktionerna är i kraft så kommer vi att sälja en väldigt begränsad upplaga av Matchkamraten i fysisk form ifrån HIFK:s merchandise försäljningspunkt. Priset för en fysisk Matchkamrat är 2€. En elektronisk version kommer att laddas upp online och vi kommer informera om länken till den på våra digitala kanaler.

Våra publikvärdar finns till för dig!

Våra publikvärdar kommer att gå runtomkring på stadion och dess närområde, så ifall du är osäker över någonting kan du alltid vända dig till dem. Du känner igen dem på deras röda västar med infomärket på.