Otteluraportti HIFK – FC Futura 7-1 (4-0)

By 2.4.201411 joulukuun, 2018No Comments

Suomen Cup 5.kierros 28.03.2014, Tali klo 20:00.
HIFK – FC Futura 7-1 (4-0)

24′ Jonathan Karlsson 1-0
36′ Tuomas Mustonen 2-0
39′ Kron Rexhepi 3-0
44′ Tuomas Mustonen 4-0
53′ Tuomas Mustonen 5-0
58′ Eero Peltonen 6-0
82′ Benjamin Backman 6-1
88′ Oma maali 7-1

HIFK kokoonpano

Lassi Hurskainen; Matias Hänninen, Timo Priha, Jukka Sinisalo (60′ Kari Kuikka), David Lopez; Jukka Halme (70′ Kalle Sotka); Jonathan Karlsson, Esa Terävä, Eero Peltonen, Kron Rexhepi; Tuomas Mustonen (70′ Antonio Inutile) Ennakkoasetelmat

HIFK sai vastaansa tutun vastustajan viime kaudelta, kun samassa lohkossa Kakkosta pelannut porvoolainen FC Futura saapui Talin jalkapallohalliin HIFK:n vieraaksi. Punapaidat olivat voittaneet molemmat ottelunsa Suomen Cupissa maalierolla 13-1. Kolmannella kierroksella kaatui HIFK/2 5-1 ja neljännellä kierroksella FC Kontu sai kokea HIFK:n kovan pelivireen lukemin 8-0. Vuosi 2014 oli sujunut HIFK:n joukkueelta erinomaisesti ja se olikin selvittänyt kaikki ottelunsa tappioitta.

FC Futura oli edennyt HIFK:n vastustajaksi Suomen Cupin 5.kierrokselle voitettuaan Hyvinkään Palloseuran ja Ekenäs IF:n. HIFK ja FC Futura kohtasivat viime kaudella Kakkosen itäisessä lohkossa kolmesti; HIFK poistui voittajana kahdesti ja kerran päädyttiin pistejakoon.

Ratkaisu

Ottelu käynnistyi molemmilta joukkueilta hieman tunnustellen. FC Futura oli lähellä siirtyä 0-1 johtoon maalinedustatilanteen päätteeksi, mutta HIFK-puolustus hoiti tilanteen lopulta mallikkaasti.

Ensimmäinen puoliaika ehti vanhentua 24. minuuttia, kun vasemmalta laidalta rakennettu hyökkäys tuotti tulosta. Matias Hänninen antoi matalan syötön boxiin ja Jonathan Karlsson laukoi HIFK:n 1-0 johtoon.

2-0 osuma syntyi ottelun 36. peliminuutilla niin ikään vasemman laidan kautta pelatusta hyökkäyksestä. HIFK:n kapteeni Esa Terävä jatkoi pallon Matias Hännisen noususta Tuomas Mustoselle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjänä odottaneeseen maaliin.

Kolme minuuttia myöhemmin Kron Rexhepi puski HIFK:n jo kolmen maalin karkumatkalle. Erinomaisen esityön maaliin teki David López, jonka nerokas nosto löysi takatolpalle unohdetun Rexhepin.

Osa pelaajista odotteli selvästi jo taukovihellystä, mutta Tuomas Mustonen oli kuitenkin päättänyt iskeä vielä kerran. David Lópezin pystyjuoksun päätteeksi pallo ajautui maalinedustalle, josta Mustonen kävi tuikkaamassa ottelun toisen osumansa. Lisäaikaa ei nähty, joten HIFK marssi pukusuojiin 4-0 taukojohdossa.

Viisi minuuttia edellisestä HIFK iski jälleen. Jukka Halmeen nerokas nosto FC Futuran puolustuslinjan yli päätyi Karlssonille. Hän syötti oikeasta laidasta maalin eteen Eero Peltoselle, joka zippasi pallon etukulmasta häkkiin. Pallo näytti ylittäneen maaliviivan vain niukasti ja ottelun erotuomari epäröikin ratkaisuaan hetken. Avustava tuomari oli kuitenkin nähnyt pallon ylittäneen maaliviivan ja pallo vietiin keskelle; Peltoselle ottelun ensimmäinen maali ja tilanteeksi 6-0.

Ottelun 67. peliminuutilla HIFK:lle tuomittiin rangaistuspotku. Tuomas Mustosella oli mahdollisuus kasvattaa illan maalisaldonsa jo osumaan, mutta Mustosen skode osui ylärimaan.

82. peliminuutilla FC Futura kavensi tilanteeksi 6-1. Pallo pelattiin HIFK-puolustuksen linjan taakse ja Benjamin Backmanin upea laukaus etuyläkulmaan yllätti HIFK-maalivahti Lassi Hurskaisen.

FC Futuran puolustaja viimeisteli epäonnisesti ottelun loppulukemiksi 7-1, kun ottelu oli ehtinyt vanhentua 88. minuutille.