Skip to main content

HIFK Fotboll osakeanti käynnissä nyt

Uusi osakeanti

HIFK Fotboll Ab:n yhtiökokous on 29.6.2023 päättänyt käynnistää osakeannin. Uusia osakkeita on tarjolla 443 720 kpl, hintaan 10 euroa/osake.

Tämä osakeanti on osa kaksivaiheista järjestelyä, missä nykyiset suurimmat velkojat ovat sitoutuneet osallistumaan n. 1,3 milj. euron edestä, kun onnistumme saamaan uusia sijoituksia sisään vähintään 300 000 euroa.

Osakeanti nro 1

Ensimmäisessä annissa, joka käynnistyi 9.6.2023, toteutetaan velkajärjestely, jossa yhtiön pitkäaikaiset velat konvertoidaan osakkeiksi. Tämän annin kautta HIFK Fotboll Ab:n pitkäaikaiset velkojat ovat merkinneet 66 123 osaketta ehdollisena sille, että osakeannin 2. vaihe toteutuu vähintään 300 000 euron edestä.

Osakeanti nro 2

Toisessa nyt käynnistyvässä osakeannissa on tarkoitus kerätä uusia sijoituksia yhtiön kassaan, jolla maksetaan lyhytaikaisia ostovelkoja, ja hoidetaan tämän vuoden kuluja. Vähimmäistavoite on 300 000 euroa, ja maksimimäärä on n. 4,4 milj. euroa.

Kun osakeanti nro 2 saavuttaa 300 000 euron rajan, osakeanti nro 1:n merkinnät toteutuvat automaattisesti ja heti, ja yhtiöllä ei ole sen jälkeen pitkäaikaista velkaa.

Yhteenveto

Kaksivaiheisella osakeannilla pyritään siihen, että HIFK Fotboll Ab olisi velaton, ja sillä olisi tarpeeksi käyttöpääomaa pärjätäkseen hyvin käynnissä olevalla ja tulevilla kausilla. Kun osakeannin vaihe kaksi saavuttaa 300 000 euron tason, yhtiön suurimmat velkojat merkitsevät heti yli 1,3 milj. euron edestä osakkeita. Näin ollen onnistunut anti parantaisi HIFK Fotboll Ab:n tasetta vähintään 1,6 milj. euron edestä.

Miksi kannattaa osallistua osakeantiin?

Yhtiön tase paranee vähintään 1,6 miljoonalla eurolla; yhtiön pitkäaikaisia velkoja konvertoidaan 1,3 milj. euron edestä, ja kassaan tulee 300 000 euroa.

Toisen antivaiheen minimitavoitteella 300 000 euroa yhtiö saa puhtaan pöydän sekä pitkäaikaisista ja lyhytaikaisista veloista. Yhtiön johto voi näin ollen keskittyä tähän kauteen, myyntiin, toiminnan kehittämiseen sekä urheilulliseen menestykseen.

Jos annin toinen vaihe onnistuu yli vähimmäisodotusten, yhtiö saa edellisen lisäksi hyvää kehitys- ja pohjakassaa tuleville toimille.

Miten voin osallistua osakeantiin?

Taustamateriaali

Tutustu ensin taustamateriaaliin:

Osakkeiden merkintä

1 Suora osakemerkintä

Ilmoitat sähköpostilla osoitteeseen montako osaketta haluat.

Saat laskun ja maksuohjeet siitä, miten laitat rahaa HIFK Fotboll Ab:n tilille.

2 Ehdollinen osakemerkintä

Ilmoitat, että olet valmis merkitsemään x kpl osaketta JOS sijoituksia saadaan kasaan yhteensä 300 000 euron edestä.

Tässä mallissa HIFK laskuttaa sinua osakkeista vain jos 300k saadaan kasaan.
–> riski siitä, että ”olet ainoa sijoittaja, ja sijoituksesi menee hukkaan” poistuu

Merkintä on kuitenkin heti sitova, ja aktivoituu automaattisesti jos 300k saadaan kasaan.

Käytännössä teet merkintäsitoumuksen alla olevan lomakkeen kautta.
Tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tunnistautumiseen.