FC Lahti – HIFK 1 – 0 (1 – 0)
5′ 1 – 0 Mikko Kuningas (Jasse Tuominen)

15 Laaksonen Nuutti
18 Kauppinen Justus (-> Hostikka Santeri 79′)

8 Lindqvist Miika
12 Jurvainen Otto-Pekka (-> Joni Korhonen 75′)
16 Nguyen Henry (-> Rantanen Daniel 80′)
17 Ahonen Patrik
71 Eriksson Carljohan

Päävalmentaja: Jani Honkavaara

FC Lahden ja HIFK:n välinen ensimmäinen Liigacupin ottelu pelattiin järjestävän seuran päätöksellä Mukkulan Palloiluhallissa suljetuin ovin. Paikalla ottelua seurasi kuitenkin kymmenkunta median edustajaa, jotta tieto ottelun kulusta saataisiin maailmalle ja historian kirjoihin. HIFK:n sopimuspelaajista ottelusta sivussa olivat Jukka Halme, Eero Peltonen, Esa Terävä, Pauli Kuusijärvi ja Jani Bäckman. Testipelaajina ottelussa esiintyivät laitapelaaja Brendan King (USA) ja toppari Nosh A Lody (KTP). Lisäksi seuran A-junioreista miesten pelin vauhtia pääsivät aistimaan Pasi Forsman, Miika Lindqvist, Henry Nguyen ja Patrik Ahonen.

12630726_10154436772761124_664682437_o

FC Lahti sai otteluun erinomaisen alun, kun se siirtyi kuin varkain 1-0 johtoon Mikko Kuninkaan maalilla 5 minuutin pelin jälkeen. Lahtelaiset hallitsivat ottelun avauspuoliskoa, mutta mitä pidemmälle peli eteni sitä paremmin Tähtirinnat pääsivät peliin mukaan. Erityisesti ensimmäisellä jaksolla punapaidoista esille nousi keskikenttää hallinnut Xhevdet Gela, joka vielä viime kaudella pelasi FC Lahden riveissä. Tauolle siirryttiin Lahden 1-0 johdossa.

Toisella jaksolle asteli sisuuntunut IFK-ryhmä ja vierasjoukkue saikin luotua useamman maalipaikan näyttävien sommitelmien päätteeksi, mutta ilman tulosta. Myöskään kotijoukkue ei onnistunut viimeistelemään lisäosumia, joten Lahti vei Liigacupin ensimmäisen ottelun 1-0 ensimmäisen jakson osumalla. Ottelun vauhti ei noussut missään missään vaiheessa Veikkausliigaottelun tasolle ja muutenkin HIFK:n jätti itsestään kentälle varsin sekavan kuvan.

– Pelivalmius oli meillä selkeästi huonompaa kuin Lahdella. Muutenkin peli oli sekavaa lukuunottamatta muutamia hyviä hetkiä. Ottelussa ei ollut meidän osaltamme juuri onnistujia. Sellaista peruspelaamista kaikilta. Osa pelaajista oli omalla tasolla, osalle vauhtia oli vähän liikaa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertasi ottelun kulkua.

Liigacupin HIFK – PK-35 ottelun ennakkolippujen myynti alkaa maanantaina 25.1. klo 10.00

HIFK aloittaa Liigacupin kotiotteluiden osalta perjantaina 29.1. klo 19.00 Talin hallissa. Paikkoja otteluun on myynnissä rajoitettu 800 kappaleen määrä, joten ostamalla lippusi ennakkoon varmistat paikkasi otteluun ja säästät rahaa.

Lipun hinta ennakkoon HIFK Shopista noudettuna on 10 euroa. Ottelupäivänä ovelta lippujen hinta on 15 euroa ja kauden 2016 kausikortilla 10 euroa. Mikäli et ole saanut vielä kausikorttia postitse, varaudu esittämään ovella tilausvahvistus kausikortin hankinnasta.

Ennakkolipun voit hankkia kätevästi maanantaista lähtien HIFK Shopista jäähallilta osoitteesta Nordenskiöldinkatu 11-13. HIFK Shop on avoinna arkisin kello 10-17 ja lauantaisin 10-14. Nopeimmat ennakkolipun lunastajat saavat kauden 2016 vuosikirjan kaupan päälle.