HIFK:lle liigakauden avaustappio: ”Tappamisen meininki puuttui”

By 29.4.20157 toukokuun, 2015No Comments

29.4.2015 | Rovaniemen keskuskenttä | RoPS - HIFK 2-0 (1-0)

29.4.2015 | Rovaniemen keskuskenttä | RoPS – HIFK 2-0 (1-0)

RoPS – HIFK 2-0 (1-0)
45′ 1-0 Janne Saksela (Juha Pirinen)
68′ 2-0 Juha Pirinen

#4 Tommi Vesala
#14 Youness Rahimi (82′ —-> Eero Peltonen)
#23 Jesse Ahonen (69′ —-> Esa Terävä)
#26 Ville Salmikivi (64′ —-> Pekka Sihvola)

Lähtökohdat

Molemmat joukkueet lähtivät tavoittelemaan liigakauden avausvoittoa. Ennen kauden alkua Liigacupin finaaliin edennyt RoPS oli hävinnyt kaikki kolme sarjaotteluaan tehtyään vain yhden maalin vastustajan verkkoon (HJK 1-3, SJK 1-0 ja FC Inter 0-4). HIFK:n saldona oli 1-1 tasapelit IFK Mariehamnia ja paikallisvastustaja HJK:ta vastaan. Maarianhaminassa HIFK:n maalista vastasi kapteeni Esa Terävä ja HJK:ta vastaan laitahyökkääjä Joni Korhonen tasoitti ottelun rangaistuspotkusta. HIFK hävisi Suomen Cupin puolivälieräottelun viime sunnuntaina FC Interille 2-0, joten katseet kääntyivät ainoastaan Veikkausliigan otteluihin.

Ottelu

Ensimmäinen puoliaika oli todella tasaista pelaamista. Kumpikaan joukkue ei saanut luotua varsinaisia maalipaikkoja ja peliä rakenneltiin keskialueella. HIFK:n paras maalipaikka tarjoutui keskikenttäpelaaja Fredrik Lassakselle noin 10. peliminuutin kohdalla. Lassas pääsi laukomaan keskeltä rankkarialueen rajan tuntumasta, mutta RoPS-maalivahti Ville Iiskola selvitti tilanteen helposti. HIFK sai ensimmäisellä jaksolla kolme kulmapotkua, mutta RoPS-puolustus oli jokaisessa hereillä.

Ensimmäisen puoliajan lopussa RoPS iski ensimmäisestä kunnollisesta maalipaikastaan. Juha Pirisen pitkä avaus tavoitti Janne Sakselan, jonka nosto leijaili maaliin yli vastassa olleen HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin. Sakselan osumalla tauolle marssittiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

RoPS:n ja HIFK:n välistä ottelua oli seuraamassa Rovaniemen keskuskentällä 961 maksanutta katsojaa.

60. peliminuutin kohdalla HIFK pääsi peräti 4vs2 -hyökkäykseen, mutta Pekka Sihvolan syöttö meni aavistuksen verran pitkäksi ja lupaavanoloinen tilanne kuivui kasaan.

RoPS siirtyi ottelussa 2-0 johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta. Matias Hänninen torjui RoPS-toppari Faith Obilorin puskun maaliviivalta ja pallo kimposi suoraan avausmaaliin esityön tehneelle Juha Piriselle, joka ampui pallon maaliin. 2-0 maalin jälkeen HIFK:n valmennusjohto suoritti tiuhaan tahtiin kaksi pelaajavaihtoa pyrkien niiden kautta tuomaan lisävirtaa kentälle.

RoPS siirtyi 2-0 maalin jälkeen puolustamaan fiksusti johtoaan. HIFK:n maalipaikkojen rakentelu oli heikkoa ja tähtirinnat eivät saaneet tarvittavia laukauksia aikaisesti. Toisella puoliajalla HIFK sai neljä kulmapotkua, mutta RoPS-puolustus voitti pääpallot rankkarialueella. RoPS:lle kauden avausvoitto ja HIFK:lle avaustappio.