HIFK ja VPS kohtasivat maanantaina 18.7. toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Sonera Stadiumilla pelattu kamppailu näytti jo päättyvän maalittomaan tasapeliin, mutta vierasjoukkueen sankariksi nousi aivan ottelun lopussa 20-vuotias Joonas Vahtera. Ottelua oli seuraamassa kauden ennätysyleisömäärä, 2 918 katsojaa.

Remax_Partners_balloon_RGBHIFK – VPS 0 – 1 (0 – 0)
89′ 0-1 Joonas Vahtera

#9 Pekka Sihvola (63′ —> Esa Terävä)
#16 Tuomas Mustonen (77′ —> Ville Salmikivi)
#17 Jani Bäckman
#27 Nnaemeka Anyamele (63′ —> Fredrik Lassas)
#35 Jussi Tolonen (MV)

Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty maaleja. HIFK:n pelaajista paras paikka aukeni Otto-Pekka Jurvaiselle, joka pääsi laukomaan noin 18 metristä vapaapotkua. Jurvaisen vasemman jalan sijoitus leijui kuitenkin lievästi yli oikeasta yläkulmasta. Myös Ville Salmikivellä oli hyvä tilanne, kun hän pääsi ohittamaan kaksi VPS-puolustajaa. Salmikiven laukaus kohti etukulmaa pysähtyi lopulta VPS-toppari Timi Lahden jalkaan.

Vierasjoukkue VPS:n jamaikalaishyökkääjä Andre Clennonilla oli tuhannen taalan paikka johtomaaliin aivan ensimmäisen jakson lopussa. Clennon sai hyvän pystysyötön VPS-kapteeni Juho Lähteeltä ja onnistui jo ohittamaan HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin. Clennon kuitenkin epäonnekseen onnistui potkaisemaan pallon tyhjästä maalista ohi ja HIFK säästyi takaiskulta.

0718 VPS 222Ottelun voittomaali nähtiin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. VPS-laitahyökkääjä Pyry Soiri ohitti vartijansa ja antoi matalan keskityksen boksiin. Loorents Hertsi pääsi laukomaan ensimmäisellä kosketuksella taka-alueelta, mutta Carljohan Eriksson torjui laukauksen upeasti. Jälkitilanteesta HIFK-puolustuksen purku jäi pyörimään omalle alueelle, josta Joonas Vahtera pääsi laukomaan pallon HIFK-maalin vasempaan takakulmaan. Maali oli Vahteralle liigauran ensimmäinen.

VPS otti 1-0 vierasvoitolla jo viidennen peräkkäisen voittonsa ja nousi Veikkausliigan sarjataulukossa kolmanneksi. HIFK on 17 pelatun ottelun jälkeen toiseksi viimeisenä 13 sarjapisteellä. Seuraavaksi HIFK kohtaa vieraskentällä Rovaniemen Palloseuran sunnuntaina 24.7.