Veikkausliiga-ottelussa HIFK - FC Lahti, Sonera Stadiumilla, 18. kesäkuuta 2016.

Matias Hänninen vei HIFK:n 2-1 johtoon liigauran ensimmäisellä maalillaan. Tuuletus oli vähintäänkin värikäs. Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures

HIFK onnistui katkaisemaan kuuden ottelun tappioputkensa, kun se päätyi 2-2 tasapeliin FC Lahden kanssa lauantaina pelatussa Veikkausliigakamppailussa. HIFK johti ottelua kahdesti, mutta sitkeä vierasjoukkue onnistui nousemaan molemmilla kerroilla tasoihin.

Remax_Partners_balloon_RGBHIFK – FC Lahti 2 – 2 (1 – 0)
38′ 1-0 Esa Terävä
57′ 1-1 Jasse Tuominen
66′ 2-1 Matias Hänninen (Otto-Pekka Jurvainen)
68′ 2-2 Kalle Multanen

#9 Pekka Sihvola (78′ —> Eero Peltonen)
#20 Rickson Mansiamina (82′ —> Joni Korhonen)
#26 Ville Salmikivi
#35 Jussi Tolonen (MV)

Esa Terävä vastasi ottelun avausmaalista. Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures

Ensimmäinen puoliaika oli todella tasainen eikä kumpikaan joukkue päässyt selkeille maalipaikoille. 37. peliminuutilla HIFK sai vasemmalta laidalta vapaapotkun, jota asteli antamaan Joni Korhonen. Korhosen sivuvapaapotku otti kimmokkeen FC Lahti-pelaaja Mikko Kuninkaan päästä ja takatolpalta HIFK-kapteeni Esa Terävä pääsi puskemaan tähtirinnat 1-0 johtoon kauden toisella maalillaan.

Puoliajalle lähdettiin HIFK:n 1-0 johdossa. FC Lahden valmennusjohto reagoi tappiotilanteeseen ja lahtelaisjoukkue suoritti tauolla kaksi pelaajavaihtoa.

Toisella puoliajalla FC Lahti onnistui nousemaan tasoihin 57. peliminuutilla, kun upeaa kautta pelaava 20-vuotias Jasse Tuominen pääsi puskemaan boksin sisältä vapaasti ilman estelyitä. Tuomisen voimakas pusku painui HIFK-maalin oikeaan alakulmaan. Maali oli kymppipaikalla viihtyvälle hyökkääjälle kauden kuudes.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin HIFK siirtyi 2-1 johtoon. Otto-Pekka Jurvainen sai hyvän pallon vasempaan laitaan ja Jurvaisen kierteinen vasemman jalan matala keskitys löysi takatolpan tuntumasta Matias Hännisen. Hänninen pääsi kasvotusten FC Lahden maalivahdin Tomi Maanojan kanssa ja Hänninen latasi pallon tyylikkäästi verkkoon. Maali oli 25-vuotiaalle Hänniselle kauden ja liigauran ensimmäinen.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä FC Lahti nousi tasoihin. Hassan Sessayn sisäänpäin kiertynyt keskitys kilahti tolppaan ja paluupallosta Ykkösessä huikeita maalimääriä paukutellut Kalle Multanen pääsi laittamaan pallon tyhjään maaliin. Maali oli Multaselle kauden ensimmäinen.

2-2 tasapelin myötä HIFK katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa. HIFK on sarjataulukossa 14 pelatun ottelun jälkeen viimeisenä 10 sarjapisteellä. Matkaa putoamisviivan paremmalle puolelle on neljä pistettä.

Stadin Kingit juhlivat FC Lahti-ottelussa 15 vuotissyntymäpäiviään. Ennen ottelun alkua Klackenissa nähtiin upea tifo. Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures