< Arnold Origi

Edustusjoukkue

Joel Mattsson >

98

Vitinho

LAINALLA VEJLE BK:STA
IKÄ

21

SOPIMUS

2020

PELIPAIKKA

Hyökkääjä

OTTELUT

8

MAALIT

1

SYÖTÖT

0

VEIKKAUSLIIGA 2020 / PÄIVITETTY 10.9.2020

Hanki Vitinhon fanipaita!

Seurat

  • -2019 Sport Club Internacional (BRA)
  • 2019 Vejle BK (DEN)
    • 2020 – HIFK
      • MYPA

Ura

João Victor Souza dos Santos, eli Vitinho, siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille tasan kuukautta ennen 21-vuotissyntymäpäiväänsä. HIFK:n yhteistyöseura Vejle BK hankki nuoren brasilialaisen Sport Club Internacionalista, joka pelaa Porto Alegren kaupungissa Brasilian eteläisimmässä osavaltiossa, eli Rio Grande do Sulissa. Sopimus tanskalaisseuran kanssa oli kestoltaan kaksivuotinen. Ennen sopimuksen syntymistä Vitinho oli parin viikon kestäneellä testijaksolla Vejlessä, jonka pohjalta hänen potentiaalinsa kävi ilmi tanskalaisseuran johdolle.

Oikea laitahyökkääjä ei saanut suurempaa vastuuta Vejlen ykkösjoukkueessa, sillä hän pääsi syksyn aikana vaihdosta kentälle ainoastaan kolmessa ottelussa. Vuodenvaihteessa Vitinho siirtyi lainasopimuksella Suomeen, jotta hän uudessa ympäristössä saisi mahdollisuuden saada säännöllisemmin peliaikaa kehittyäkseen pelaajana. Brasilialainen on helmikuun aikana pelannut neljä Suomen Cupin ottelua MYPA:ssa. Hän kellotti kaikissa pelaamissaan otteluissa täydet 90 minuuttia. MYPA hävisi neljä ensimmäistä cup-matsiaan, mutta viimeisellä kierroksella joukkue voitti helsinkiläisen Gnistanin vieraskentällä lukemin 2-5. Vitinho onnistui kertaalleen maalinteossa ja antoi lisäksi kaksi maaliin johtanutta syöttöä voitto-ottelussa.

Vitinho on taitava pelaaja, jolla on käytössään laaja harhautusrepertuaari, josta suomalainen jalkapalloyleisö sai ensimmäiset näytöt juuri tuossa edellisessä kappaleessa mainitussa Gnistan-MYPA -ottelussa. Lisäksi hän on vahva 1v1 -tilanteissa ja on hyvä antamaan vapaapotkuja. 21-vuotias laitahyökkääjä ei ole kaikista nopein pelaaja, mutta on hyvän pelisilmänsä ansiosta vaarallinen boksin sisällä. Eurooppaan siirtyminen oli iso askel Vitinhon uralla ja halu kehittyä pelaajana on hänellä suuri.

30.12.2019

HIFK:lle kaksi uutta lainapelaaja Vejle BK:sta

LUE ARTIKKELI