< Jaakko Kivekäs

Edustusjoukkue

Arnold Origi >

34

Tuukka Andberg

IKÄ

21

SOPIMUS

2020+1

PELIPAIKKA

Puolustaja

OTTELUT

6

MAALIT

0

SYÖTÖT

0

VEIKKAUSLIIGA 2020 / PÄIVITETTY 10.9.2020

Hanki Tuukan fanipaita!

Seurat

  • -2016 PK-35
  • 2017- HIFK

Ura

Toppari Tuukka Andberg aloitti jalkapallon harrastamisen vantaalaisen I-HK:n (Itä-Hakkilan Kilpa) paidassa. Jalkapallo oli vahvasti läsnä hänen perheessään, sillä myös hänen isänsä ja serkkunsa pelasivat I-HK:ssa jalkapalloa. Andberg pelasi I-HK:ssa ensimmäiset vuotensa, mutta siirtyi myöhemmin PK-35:n riveihin, jossa hän pelasi aina HIFK:hon siirtymiseen saakka.

Andberg nousi PK-35:n ja VJS:n yhdistelmäjoukkueeseen A-poikien Ykköseen kaudella 2015. Joukkue pelasi kevättalven aikana A-poikien SM-karsintaa, mutta jäi Ykköseen voitettuaan ainoastaan yhden karsintaottelun. Andberg otti kuitenkin oman paikkansa joukkueesta ja pelasi ensimmäisen A-poikien Ykkösen ottelunsa viisi päivää ennen 17-vuotissyntymäpäiväänsä. Vastuu säilyi isona läpi kauden ja jatkui samalla tasolla myös seuraavalla kaudella. Vuonna 2016 Andberg pääsi pelaamaan myös kuusi ottelua Miesten Kolmosessa PK-35:n edustusjoukkueen riveissä. Hän pelasi kaikissa pelaamissaan otteluissa täydet 90 minuuttia ja teki myös yhden maalin sarjan viimeisessä ottelussa SexyPöxyjä vastaan. Hyvät ja lupaavat otteet herättivät huomiota myös ylemmissä sarjoissa, ja niin Andberg sai kutsun Veikkausliigajoukkue HIFK:n harjoituksiin talvella 2017. Lopulta treeneissä annetut näytöt toivat nuorelle topparille sopimuksen HIFK:hon.

Andberg aloitti HIFK-aikansa pelaamalla kaksi Suomen Cupin ottelua miesten edustusjoukkueen mukana, sekä edustamalla HIFK:n A-poikia ikäluokkansa SM-karsinnoissa. A-nuoret etenivät aina SM-sarjaan asti ja Andberg pelasi heidän mukanaan vielä kuusi ottelua loppukauden aikana. Andberg oli myös loppukaudesta tuttu näky HIFK:n Kolmosessa pelanneessa kakkosjoukkueessa, joka kauden päätteeksi varmisti nousunsa Kakkoseen kaudelle 2018. Edustusjoukkueen kokoonpanossa nuorta topparia ei juurikaan nähty alkukauden aikana, mutta Veikkausliigadebyytti osui lopulta kovimpaan mahdolliseen paikkaan heinäkuussa 2017. Andberg vaihdettiin nimittäin kentälle kauden toisessa Stadin Derbyssä ottelun 70. peliminuutilla. Ja jotta Andbergin Veikkausliigataipaleen alun draamankaari olisi mahdollisimman huikea, nähtiin hänet kentällä Veikkausliigassa seuraavan kerran kauden viimeisessä derbyssä – avauskokoonpanossa. 19-vuotias pelaaja esiintyi edukseen kentällä ja pääsi pelaamaan täydet minuutit vielä kahdessa Veikkausliigaottelussa lokakuussa. Lisäksi hän pelasi FC Honkaa vastaan molemmissa karsintaotteluissa, joiden myötä HIFK:n putoaminen Ykköseen varmistui.

Kun HIFK:n edustusjoukkue pelasi Ykkösessä ja kakkosjoukkue puolestaan Kakkosessa kaudella 2018, mahdollisti se laajan ringin ylläpitämistä, samalla kun jokaiselle pelaajalle myös olisi tarjolla peliaikaa hyvässä sarjassa. Andberg otti talvella isoja kehitysaskelia ja nappasi itselleen kauden aikana paikan HIFK:n edustusjoukkueessa. Kausi tuotti yhteensä 18 Ykkösen ottelua, sekä Andbergin toistaiseksi ainoan maalin HIFK:n edustusjoukkueessa vierasottelussa KPV:ta vastaan elokuussa. Hyvin sujuneen kauden jälkeen HIFK ja Andberg sopivat jatkosta, jonka myötä Andberg pääsisi tavoittelemaan peliaikaa Veikkausliigassa kaudella 2019.

Andbergin rooli jäi vielä kauden alkupuoliskolla pieneksi, mutta oli kesäkuun lopusta alkaen jälleen säännöllisesti mukana kokoonpanossa. Hän oli kentällä Veikkausliigan runkosarjan kuudessa viimeisessä ottelussa, sekä pelasi myös täydet minuutit kahdessa haastajasarjan ottelussa syksyllä. Lisääntyneen peliajan myötä Andberg saavutti myös seuraavan merkkipaalun urallaan, kun kutsu kävi Suomen U21-maajoukkueen rinkiin syksyllä 2019 EM-karsintaotteluita varten. Vaikka peliaikaa ei vielä viime kaudella maajoukkuepaidassa tullut, oli Andbergin uran ensimmäinen maajoukkuekutsu hieno palkinto ja osoitus kovasta työstä ja kehityksestä jalkapalloilijana. Tätä työtä hän pääsee nyt jatkamaan HIFK:n paidassa myös kaudella 2020. 21-vuotias toppari kuuluu nuoresta iästään huolimatta jo nykyjoukkueen monivuotisten HIFK-pelaajien joukkoon ja kuuluu myös HIFK:n kannattajien suosikkipelaajiin.

Tuukka Andberg
30.01.2020

Tuukka Andberg jatkaa HIFK:n puolustuksessa

LUE ARTIKKELI
12.12.2017

Tuukka Andberg jatkaa HIFK:ssa

LUE ARTIKKELI
20.01.2017

Tuukka Andberg ja HIFK sopimukseen

LUE ARTIKKELI