< Martti Puolakainen

Edustusjoukkue

Jaakko Kivekäs >

26

Toivo Xiong

FIN/CHN
IKÄ

19

SOPIMUS

2020

PELIPAIKKA

Keskikenttä

OTTELUT

0

MAALIT

0

SYÖTÖT

0

VEIKKAUSLIIGA 2020 / PÄIVITETTY 10.9.2020

Hanki Toivon fanipaita!

Seurat

  • 2018 OLS
  • 2019 HIFK/2
  • 2020- HIFK

Ura

Oulusta lähtöisin oleva Toivo Xiong pelasi ensimmäisen ottelunsa miesten sarjoissa viisi päivää ennen 18-vuotissyntymäpäiväänsä. Debyytti tapahtui Kakkosen Pohjoisen lohkossa, kun Xiongin edustama Oulun Luistinseura kohtasi paikalliskamppailussa Herculeksen. Xiong vaihdettiin kentälle 60. peliminuutilla Herculeksen 1-0 -voittoon päättyneessä ottelussa. Kasvattajaseuransa avauskokoonpanoon hän pääsi ensimmäistä kertaa kaksi kierrosta myöhemmin vierasottelussa SJK Akatemiaa vastaan, jolloin hän pelasi yhteensä 62 minuuttia ennen vaihtoon tulemista. Keskikentän keskellä pelaava Xiong vakiinnutti paikkansa joukkueessa ja oli mukana kokoonpanossa jokaisessa ottelussa aina elokuun loppuun saakka. Mainitsemisen arvoista on myös, että hän jäi vain yhdessä ottelussa kokonaan vaihtopenkin puolelle. Xiongille merkittiin kauden aikana kaksi keltaista korttia.

Kesällä 2019 kiinalaisia sukujuuria omaava nuori keskikenttäpelaaja siirtyi HIFK:n organisaatioon, jossa hän loppukesän 2019 edusti seuran Kolmosessa pelannutta kakkosjoukkuetta. Hänen ensimmäinen ottelunsa HIFK:n paidassa oli elokuussa pelattu kotiottelu Espoon Palloseuraa vastaan. Xiong pelasi seuraan liittymisen jälkeen kuudessa loppukauden yhdeksästä ottelusta ja kellotti täydet 90 peliminuuttia joka kerta kokoonpanossa ollessaan.

Xiong oli jo kauden 2019 aikana säännöllisesti myös harjoittelemassa HIFK:n Veikkausliigajoukkueen kanssa ja talven aikana hän solmi seuran kanssa kauden 2020 kattavan sopimuksen. Keskikenttäpelaaja on talven aikana pelannut HIFK:n yhteistyöseura MYPA:n paidassa kolme Suomen Cupin ottelua MuSaa, EIF:iä ja KTP:ta vastaan.