< Eero-Matti Auvinen

Edustusjoukkue

Jani Bäckman >

16

Tino Palmasto

IKÄ

21

SOPIMUS

2020

PELIPAIKKA

Puolustaja

OTTELUT

2

MAALIT

0

SYÖTÖT

0

VIRALLISET OTTELUT 2020 / PÄIVITETTY 2.4.2020

Hanki Tinon fanipaita!

Seurat

  • -2014 PK Keski-Uusimaa
  • 2015-2018 FC Honka
  • 2019- HIFK
    • MYPA

Ura

Tino Palmasto pelasi juniorina Keravalla PK Keski-Uusimaan paidassa ennen siirtymistään espoolaiseen FC Honkaan kaudeksi 2015. Hän edusti Hongan juniori- ja kakkosjoukkueita pelaten espoolaisseurassa yhteensä neljä kautta. Ensimmäiset ottelunsa Miesten Kolmosessa Palmasto pelasi jo kaudella 2017 Honka/Akatemia -joukkueen paidassa.

Nuoren topparin ura sai uuden käänteen talvella 2019 Veikkausliigaan nousseen HIFK:n tarjottua hänelle sopimusta. Palmasto sai runsaasti vastuuta viime talven Suomen Cupissa ja pelasi täydet minuutit yhteensä neljässä lohkovaiheen pelissä. HIFK-debyytti tapahtui heti ensimmäisessä cup-ottelussa, joka oli kaiken lisäksi vielä derby HJK:ta vastaan. Silloin Palmasto pelasi ottelun viimeiset 24 minuuttia korvattuaan aiemmin pelissä loukkaantuneen Hannu Patrosen HIFK:n puolustuslinjassa.

HIFK:n joukkue vahvistui kevättalven aikana, mikä johti entistä suurempaan kilpailuun peliajasta HIFK:n edustusjoukkueessa. Palmaston debyyttiottelu Veikkausliigatasolla nähtiin kuitenkin jo toukokuun lopussa kotiottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan. Tuossakin pelissä Patrosen tilalle vaihdetun Palmaston ensimmäinen ottelu oli historiallinen, sillä hän onnistui heti tekemään maalin ensimmäisessä pelissään. Maali syntyi Palmaston oltua kentällä reilut 20 minuuttia, kun pitkä sivurajaheitto löysi hänet maalin edestä. VPS kavensi vielä loppuminuuteilla, mutta HIFK vei voiton lukemin 2-1. Palmasto pääsi kentälle vielä seuraavassakin kotiottelussa SJK:ta vastaan, jolloin hän pelasi toisen puoliajan juuri ennen taukoa loukkaantuneen Tero Mäntylän paikalla.

SJK-ottelun jälkeen toppari ei enää saanut vastuuta HIFK:n Veikkausliigamiehistöstä, mutta hän siirtyi heinäkuussa sarjaporrasta alemmas yhteistyöseura MYPA:an. Myllykoskella oli tarjolla arvokasta peliaikaa aikuisten tasolla ja Palmasto pelasikin täydet minuutit MYPA:n kaikissa loppukauden otteluissa. Kausi oli MYPA:lle vaikea, mutta seura onnistui kuitenkin lopulta varmistamaan paikkansa Ykkösessä myös tälle kaudelle, joten kausi päättyi täten positiivisissa merkeissä. Palmasto palasi lainasopimuksensa jälkeen sovitusti HIFK:hon ja on nyt viime kaudella kertyneen pelikokemuksensa myötä nyt entistä valmiimpi taistelemaan peliajasta myös HIFK:n edustusjoukkueessa. Hän on saanut lisää voimaa ja kovuutta peliinsä Ykkösen peleistä ja pystyy käyttämään pituuttaan hyvin hyödyksi puolustuspelissään.

26.07.2019

HIFK sopinut jatkosta neljän pelaajan kanssa

LUE ARTIKKELI
28.01.2019

Tino Palmasto siirtyy HIFK:hon

LUE ARTIKKELI