Skip to main content

44

Sakari Tukiainen

IKÄ

29

SOPIMUS

2021

PELIPAIKKA

Hyökkääjä

Seurat

  • 1997-2008 EPS
  • 2013 CLE
  • 2013-2014 Atlantis FC
  • 2015 FC Flora (EST) / JK Viljandi (EST)
  • 2016 FC Flora (EST)
  • 2017 RoPS
  • 2018-2019 Thisted FC (DEN)
  • 2019- HIFK

Kummiyritys

Ura

HIFK:hon kesällä 2019 siirtynyt hyökkääjä on kulkenut tavanomaisesta poikkeavan tien jalkapalloammattilaiseksi, sillä hän lopetti jalkapallon pelaamisen kokonaan 17-vuotiaana. Viisi vuotta myöhemmin Tukiainen pyydettiin muutaman kaverin toimesta mukaan Seiskassa pelanneeseen Club Latino Españoliin, jossa jalkapallokipinä alkoi syttyä uudelleen. Juniorina puolustajana pelannut Tukiainen siirtyi tässä vaiheessa ylemmäs, pelaten ensin keskikentällä ja lopulta hyökkääjänä.

CLE-jakson jälkeen ura eteni nopeasti, sillä Tukiainen pääsi jo seuraavalla kaudella pelaamaan Atlantiksen Kakkosessa pelanneessa edustusjoukkueessa. Kausi oli suuri menestys ja mies rikkoi Kakkosen yhden kauden maaliennätyksen tekemällä 40 maalia 27 ottelussa. Jalkapalloammattilaisuus koitti seuraavalla kaudella Tukiaisen siirtyessä tallinnalaiseen suurseura FC Floraan.

Viron reissun jälkeen Tukiainen teki debyyttinsä Veikkausliigassa pelaten kauden 2017 Rovaniemen Palloseuran paidassa. Kevättalvella 2018 vuorossa oli jälleen reissu ulkomaille ja tällä kertaa hän siirtyi Tanskan Ykköseen Thisted FC -joukkueeseen. Tukiainen jatkoi Thistedissä myös seuraavalla kaudella, jolloin hän 13 maalillaan sijoittui Tanskan toiseksi korkeimman sarjatason maalintekijätilastossa sijalle neljä. Joukkueen kausi oli epäonnistunut ja putoaminen yhtä porrasta alemmas varmistui jo hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä. Sarjatason vaihtuminen merkitsi myös sitä, että Tukiainen halusi uuden haasteen ja ennen kaikkea päästä taas pelaamaan pääsarjatasolla. Sopimus HIFK:n kanssa julkaistiin heinäkuussa 2019 ja hyökkääjä teki loppukauden aikana yhteensä viisi maalia. Hyvät otteet uudessa joukkueessa johti marraskuussa kauden 2020 kattavaan jatkosopimukseen.

Miehen hyvät otteet jatkuivat myös viime kaudella. Tukiainen oli joukkueensa paras maalintekijä viidellä maalillaan. Tukiaisen arvoa joukkueelle ei mitata pelkästään maaleissa. Tukiainen juoksee hurjan määrän metrejä per ottelu ja työmoraali on todella korkea molempiin suuntiin. Suomen Cupissa 2021 maalihanat jäivät vielä avaamatta, mutta Tukiainen tulee takuulla viime kausien tapaan tekemään tärkeitä maaleja joukkueelleen myös tulevalla kaudella.

Tukiainen on pitkä hyökkääjä ja on kokonsa puolesta vahva pääpalloissa sekä boksin sisällä pelaamisessa. Hänen laukauksensa on hyvä ja tarkka ja nopeuttakin löytyy, joka tekee hänestä vastustajalle vaarallisen pelaajan Veikkausliigassa. Pelaajana Tukiainen on erittäin määrätietoinen ja tähtäin on korkealla tulevaisuuden suhteen.

Sitaatti

”Kentällä olen target-pelaaja, jonka tehtävä on tehdä maaleja ja tuoda fyysisyyttä kentälle. Kopissa tulen kaikkien kanssa toimeen ja tykkään heittää vitsiä.”