< Pipe Sáez

Edustusjoukkue

Moshtagh Yaghoubi >

6

Riku Selander

IKÄ

26

SOPIMUS

2021

PELIPAIKKA

Puolustaja

Hanki Rikun fanipaita!

Seurat

  • -2012 VJS/Akatemia
  • 2013 PK-35 Vantaa, FC Honka/2
  • 2014-2015 PK-35 Vantaa
  • 2015-2016 FC Honka
  • 2017 IF Gnistan
  • 2018 EIF
  • 2019- HIFK

Ura

Riku Selander on pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva jalkapalloilija, jonka ammattilaisura alkoi PK-35 Vantaan paidassa Ykkösessä kaudella 2013. Avauskausi tuotti hänelle neljä ottelua, joiden lisäksi hän myös pelasi yhden ottelun lainalla tuolloin Kakkosessa pelanneen Pallohongan riveissä. Seuraavalla kaudella vastuuta tuli jo enemmän PK-35:ssä ja maalitilikin aukesi elokuussa 2014 kotiottelussa joensuulaista JIPPOa vastaan.

Selander aloitti kauden 2015 PK-35:ssa, mutta siirtyi kesällä yhtä sarjaporrasta alempana pelanneeseen FC Hongan edustusjoukkueeseen. Hän pelasi espoolaisseurassa aina kauden 2016 loppuun asti ja oli mukana nostamassa Honkaa takaisin Ykköseen. Selanderin oma ura jatkui sekin Ykkösessä kaudella 2017, mutta FC Hongan paita vaihtui talven aikana niin ikään Ykköseen nousseen Gnistanin paidaksi. Gnistanin joukkueelle kausi oli vaikea, sillä tuloksena oli yhdeksäs sija ja putoaminen takaisin Kakkoseen, mutta henkilökohtaisella tasolla Selander pelasi uransa siihen saakka parhaimman kauden. Hän pelasi 24 ottelua ja teki niissä neljä maalia, joka on edelleen hänen aikuisuransa yhden kauden maaliennätys.

Gnistanin putoaminen Kakkoseen merkitsi hyvän kauden pelanneelle Selanderille siirtoa toiseen seuraan. Kausi 2018 oli lopulta hänelle ensimmäinen pääkaupunkiseudun ulkopuolella, sillä uusi osoite löytyi Tammisaaresta. Selanderin omat otteet jatkuivat edelliskauden tapaan hyvinä ja hän pelasi jälleen lähes täyden kauden. Myös joukkueen osalta kausi oli suuri menestys. EIF oli koko kauden Ykkösen kärkisijoilla, menon kuitenkin hyytyessä hieman kauden loppupuolella, mikä sitten johti kolmanteen sijaan kauden päättyessä. Kahden hyvän Ykkösen kauden jälkeen Selander oli valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan Veikkausliigaan nousseen HIFK:n ottaessa yhteyttä.

Aikaisemmin urallaan keskikenttäpelaajana useimmiten esiintynyt Selander pelasi ensimmäisellä Veikkausliigakaudellaan enimmäkseen HIFK:n oikeana laitapuolustajana. Hänellä oli joukkueen ainoana pelaajana täydet peliminuutit aina heinäkuun loppuun saakka, kunnes hän joutui huilaamaan IFK Mariehamnia vastaan pelatun vieraspelin täyttyneen korttitilin takia. Selanderin suurimpiin vahvuuksiin kuuluu juuri hänen monipuolisuutensa pelaajana; onhan hän nyt kauden 2020 Suomen Cupin otteluissa pelannut jälleen uudella pelipaikalla – vasempana laitapuolustajana. Hyvän fyysisen kuntonsa, pelinopeutensa sekä pelisilmänsä ansiosta Selander kuuluu HIFK:n valmennustiimin luottopelaajiin.

05.02.2021

TIEDOTE: HIFK:lle neljä uutta pelaajasopimusta

LUE ARTIKKELI
03.09.2019

Matchkamraten: Riku Selander

LUE ARTIKKELI
26.07.2019

HIFK sopinut jatkosta neljän pelaajan kanssa

LUE ARTIKKELI
01.01.2019

Riku Selander Tähtirintoihin

LUE ARTIKKELI