< Joel Mattsson

Edustusjoukkue

Joel Mero >

1

Otto Huuhtanen

IKÄ

20

SOPIMUS

2022

PELIPAIKKA

Maalivahti

OTTELUT

1

NOLLAPELIT

0

VEIKKAUSLIIGA 2020 / PÄIVITETTY 10.9.2020

Hanki Oton fanipaita!

Seurat

  • -2016 Ilves
  • 2016-2019 Newcastle (ENG)
  • 2020- HIFK

Ura

HIFK:n maalivahtiosastoa vuoden 2019 loppupuolella vahvistamaan tullut 20-vuotias Otto Huuhtanen lähti jo neljä vuotta sitten maailmalle raivaamaan tietään jalkapallomaailman huipulle. Tamperelaislähtöinen maalivahti löysi itsensä Pohjois-Englannista, kun hän sai kutsun Newcastlen harjoitusleirille ja onnistui vakuuttamaan seurajohdon lupaavilla otteillaan. 190-senttinen nuori Ilveksen kasvatti pelasi koko nuoruusikänsä tamperelaisseurassa ennen ensimmäisen ammattilaissopimuksensa allekirjoittamista Newcastle Unitedin kanssa kolmeksi vuodeksi.

Tie maalivahdiksi on ollut Otolle selvä jo pitkään, sillä hän hakeutui jo pihapeleistä asti aina lajista riippumatta maalin suulle. Jääkiekkoa samaan aikaan harrastanut Huuhtanen teki lopullisen lajivalintansa 12-vuotiaana ja on siitä lähtien torjunut palloja perinteikkäässä Ilveksessä. Tavoitteet Otto on aina asettanut korkealle ja maajoukkueuransa hän aloitti jo nuorimmassa ikäluokassa 15-vuotiaana. Myöhemmin hän kuului myös U18- joukkueen runkopelaajiin.

16-vuotiaana Otolle tarjottiin tilaisuus englantilaisen Norwichin testileirillä, mutta testijakso ei lopulta poikinut sopimusta. Uusi mahdollisuus aukesi kuitenkin jo samana vuonna, kun Newcastle United kutsui Huuhtasen omalle testileirilleen, jonka myötä seura halusi tarjota sopimusta Huuhtaselle. Otto näki Englannissa olevan paremmat mahdollisuudet jatkaa kansainvälistä uraa ja kehittyä kovemmalla tasolla. Lähtökohtaisesti Huuhtanen harjoitteli U18-ikäluokan, mutta myös U19- ja U23-joukkueiden kanssa ja pääsikin torjuntatöihin myös Newcastlen reservijoukkueen (U23) ottelussa.

Sopimuksen loputtua Newcastlessa 2019 jatkoa ei englantilaisseurassa ollut luvassa ja vaikeista loukkaantumisista kärsinyt Otto tekikin paluun Suomen pelikentille, kun hän allekirjoitti kolmivuotisen sopimuksen HIFK:n kanssa vuonna 2019. Huuhtanen koki IFK:n parhaaksi mahdolliseksi paikaksi kehittyä ja ponnistaa uudelleen takaisin ulkomaille. Myös farmisopimus MYPAn kanssa vakuutti nuoren maalivahdin, sillä peliaikaa saattaisi olla tarjolla siellä, mikäli hän ei heti onnistuisi saamaan vastuuta Tähtirintojen edustusjoukkueessa. Lahjakas maalivahti sopi IFK:n suunnitelmaan ja haluun saamaan joukkueesta A-maajoukkueen maalivahdin. Huuhtanen onkin kovaa vauhtia kuntoutumassa takaisin pelikuntoon ja taistelee seuran muiden maalivahtien kanssa vastuusta IFK:n tolppien välissä.

29.08.2019

Otto Huuhtanen HIFK:n maalille

LUE ARTIKKELI