< Macario Hing-Glover

Edustusjoukkue

Adama Fofana >

23

Nikolas Saira

IKÄ

21

SOPIMUS

2020

PELIPAIKKA

Hyökkääjä

OTTELUT

0

MAALIT

0

SYÖTÖT

0

VEIKKAUSLIIGA 2020 / PÄIVITETTY 10.9.2020

Hanki Niken fanipaita!

Seurat

  • -2015 FC Honka
  • 2016 FC Espoo
  • 2017- HIFK

Ura

21-vuotias HIFK:n laitahyökkääjän paikalla useimmiten pelaava espoolainen Nikolas Saira aloitti juniori-ikäisenä jalkapallotaipaleensa paikallisissa seuroissa, joista hän tammikuussa 2017 siirtyi Veikkausliigassa pelaavaan IFK:hon. Poikamaajoukkueitakin edustanut Saira on pelannut viime vuosina myös nousevana laitapuolustajana, ja tuo räjähtävän nopeana pelaajana joukkueeseen juoksuvoimaa laidalle, rohkeita haastoja, sekä laadukkaita keskityksiä hyökkäyksen viimeisellä kolmanneksella.

Ensimmäinen Sairan edustama seura oli keskiespoolainen EBK, jonka jälkeen hän siirtyi SM-tasolla pelaavan FC Hongan A-poikien rivistöön. Vuonna 2015 hänet valittiin U17-maajoukkueeseen ja teki debyyttinsä kesäkuussa Viron maajoukkuetta vastaan. Saira edusti Suomea ikäkausimaajoukkueessa yhteensä kuuden ottelun verran tehden yhden maalin. Vuoden 2016 alussa nuori laitapelaaja siirtyi FC Espoon miesten edustusjoukkueeseen ja pelasi U18-maajoukkueessa neljän ottelun verran. Näissä otteluissa syntyi kaksi maalia, joista toinen oli voittomaali Tšekkiä vastaan syyskuussa pelatussa ottelussa.

Seuraavana vuonna 17-vuotiaana huippulupaukseksi tituleerattu peluri allekirjoitti ensimmäisen ammattilaissopimuksensa kahdeksi vuodeksi HIFK:n kanssa. Yksi ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista edusti IFK:ta Antti Muurisen valmentaman Veikkausliigamiehistön lisäksi myös juniori- ja kakkosjoukkueessa, sekä pelasi myös yhden ottelun yhteistyöseura Gnistanissa. Vuoden 2017 alussa Suomen Cupissa Saira pelasi neljä ottelua. Aiemminkin nuorisomaajoukkueissa esiintynyt pelaaja nousi kauden aikana U19-maajoukkueen rinkiin, pelaten lopulta yhden kansainvälisen ystävyysottelun elokuussa 2017.

Toisella kaudellaan IFK:ssa vuonna 2018 joukkue joutui hakemaan vauhtia Ykkösestä tiputtuaan edellisen kauden päätteeksi sarjan alemmas. Ykkösessä Saira pelasi 12 ottelua ja oli mukana nostamassa HIFK:ta takaisin Veikkausliigaan, minkä jälkeen hän allekirjoitti jatkosopimuksen helsinkiläisseuran kanssa kaudelle 2019. Saira vakiinnutti paikkansa avauskokoonpanossa ennen asepalvelukseen astumistaan ja nousi mukaan myös Suomen U21-maajoukkueen rinkiin. Seura käytti option myös seuraavalle kaudelle 2020, joka tulee olemaan hänelle neljäs punapaidoissa. Sairan tavoite on selkeä ja hän pyrkii tekemään lopullisen läpimurtonsa seuraavalle tasolle tulevana kautena.

26.07.2019

HIFK sopinut jatkosta neljän pelaajan kanssa

LUE ARTIKKELI
23.01.2019

Nikolas Saira ja HIFK jatkosopimukseen

LUE ARTIKKELI
16.01.2017

HIFK sopimukseen viiden juniorimaajoukkuepelaajan kanssa

LUE ARTIKKELI