Skip to main content

10

Moshtagh Yaghoubi

IKÄ

26

SOPIMUS

2021

PELIPAIKKA

Keskikenttä

Seurat

 • -2013 FC Honka
 • 2014 Spartaks (LAT)
  • Dinamo Moskova II (RUS)
 • 2015 RoPS
 • 2016 Spartaks (LAT)
  • Shakhter Karaganda (KAZ)
 • 2017-2018 HJK
 • 2019 SJK
 • 2020- HIFK

Ura

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa syntynyt Moshtagh ”Mosa” Yaghoubi tuli Suomeen ensimmäistä kertaa vuonna 2006. Hän asui Iranin Teheranissa useita vuosia lapsuudessaan ja sai siellä katupeleissä myös ensimmäiset jalkapallokokemuksensa. Pian Suomeen saapumisen jälkeen Mosa aloitti juniorijalkapalloilun seurajoukkueissa. Hänen junioriseurojaan olivat mm. HaPa, MP, HJK ja PK-35 ennen siirtymistään FC Honkaan vuonna 2011.

Mosan ensimmäiset pelit miesten sarjatasoilla tapahtuivat juuri espoolaisseuran paidassa, ja debytoituaan Veikkausliigassa kauden 2011 lopussa nuori keskikenttäpelaaja otti jo seuraavalla kaudella itselleen paikan FC Hongan avauskokoonpanosta. Veikkausliigauran ensimmäinen maali syntyi vierasottelussa FC Hakaa vastaan Valkeakoskella toukokuussa 2012. Henkilökohtaisella tasolla Mosan ensimmäinen täysi kausi Veikkausliigassa oli varsin hyvä, mutta joukkueen kausi päättyi pieneen pettymykseen Hongan jäätyä ensimmäistä kertaa syksyllä 2005 tapahtuneen Veikkausliiganousunsa jälkeen sarjan neljän parhaan joukkueen ulkopuolelle.

Kaudella 2013 Mosa jatkoi siitä, mihin oli edelliskauden päättyessä jäänyt, ja varma peli jatkui espoolaisseuran keskikentällä. Hän teki kauden aikana kaksi maalia ja nousi hyvien otteidensa ansiosta kesällä 2013 ensimmäistä kertaa Suomen U21-maajoukkueeseen. Mosa pelasi kolmen vuoden aikana yhteensä 14 EM-karsintaottelua Pikkuhuuhkajissa ja oli jokaisessa ottelussaan Suomen avauskokoonpanossa.

Kevättalvella 2014 Mosa siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, tehtyään sopimuksen latvialaisen Spartaks Jurmalan kanssa. Hän oli kevään lainalla Moskovan Dynamon kakkosjoukkueessa, mutta palasi loppukaudella Latviaan pelaten kuusi ottelua Spartaksin paidassa. Kauden jälkeen Mosa palasi Suomeen hakemaan uutta nostetta uralleen vaikeamman kauden jälkeen. Hän kävi talvella 2015 myös HIFK:n testissä, mutta teki lopulta sopimuksen RoPSin kanssa. Rovaniemen kaudella pelikentillä nähtiin taas edellisvuosilta tuttu Mosa, joka pelasi ehjän kauden viimeistellen neljä Veikkausliigamaalia kesän aikana.

Hyvän kauden jälkeen edessä oli paluu Jurmalaan, jossa kausi jäi tälläkin kertaa rikkonaiseksi. Mosa pelasi keväällä lisäksi lainalla kazakstanilaisessa Shakhter Karagandassa. Hän palasi jälleen Suomeen, jossa hänellä oli edessään uransa tähän mennessä parhaat kaudet HJK:n paidassa. Mosa oli kausien 2017 ja 2018 aikana HJK:n avauksen vakiokasvoja ja nousi aina miesten maajoukkuerinkiin saakka, pelaten kaksi MM-karsintamatsia vuonna 2017. Kauden 2019 Mosa vietti SJK:ssa, kunnes pelaajasopimus purettiin yhteisymmärryksessä viime syyskuussa. Marraskuussa HIFK julkaisi kaksivuotisen sopimuksen 25-vuotiaan keskikenttäpelaajan kanssa.

Yaghoubi otti HIFK:n keskikentän haltuun heti ensimmäisellä kaudellaan. Mosa pelasi kaudella 2020 yhteensä 17 ottelua ja hän teki niissä yhden Stadin Derby -maalin rangaistuslaukauksesta ja syötti siihen päälle kolme maalia. Tulevalla kaudella Mosa tulee jälleen olemaan yksi joukkueen kantavia voimia ja 152 Veikkausliigaottelun kokemus on arvokasta tämän kauden nuorelle joukkueelle.

Sitaatti

”Kentällä keskikentän moottori ja kopissa yritän piristää jätkiä Afganistanilaisella musiikilla.”