< Jani Bäckman

Edustusjoukkue

Kevin Larsson >

18

Matias Hänninen

IKÄ

29

SOPIMUS

2020

PELIPAIKKA

Puolustaja

OTTELUT

7

MAALIT

0

SYÖTÖT

0

VEIKKAUSLIIGA 2020 / PÄIVITETTY 10.9.2020

Hanki Masan fanipaita!

Seurat

  • -2009 FC Kontu
  • 2010- HIFK
    • 2011 FC Kontu
    • 2011 Kiffen

Ura

Matias Hänninen aloittaa nyt 11. kautensa HIFK:n edustusjoukkueessa ja on nykyjoukkueesta HIFK:ta yhtäjaksoisesti pisimpään edustanut pelaaja. Hännisen ja HIFK:n yhteinen taival alkoi kaudella 2010 HIFK:n pelatessa Kakkosessa: hän tuli talvella mukaan harjoituksiin ja teki lopulta sopimuksen seuraan ennen kauden alkua. 19-vuotiaan Hännisen ensimmäinen kausi HIFK:ssa piti sisällään 20 pelattua Kakkosen ottelua sekä kolme tehtyä maalia. Joukkueen kausi päättyi ikimuistoisella tavalla, sillä HIFK nousi kauden päätteeksi Ykköseen voittamalla nousukarsinnoissa sekä Tampereen Ilveksen että rovaniemeläisen FC Santa Clausin.

”Masa” jatkoi joukkueessa myös seuraavalla kaudella Ykkösessä, muttei saanut juurikaan vastuuta HIFK:n edustusjoukkueessa kauden aikana. Hän pelasi kauden aikana kolme Ykkösen ottelua, mutta kävi pitämässä pelituntumaa yllä kasvattajaseuransa FC Kontun edustusjoukkueessa, sekä myös Kiffenissä yhden kuukauden verran. HIFK onnistui säilymään Ykkösessä, mutta seuraava kausi 2012 jäi historiankirjoihin erittäin hankalana kautena HIFK:n osalta, sillä edustusjoukkue jäi sarjataulukossa viimeiseksi. Henkilökohtaisella tasolla kausi oli sen sijaan Hännisen osalta hyvä, sillä hän nousi kauden aikana HIFK:n runkopelaajien joukkoon. ”Masa” pelasi yhtä vaille kaikki ottelut ja oli lisäksi kaikissa pelaamissaan otteluissa HIFK:n avauskokoonpanossa.

Hänninen jatkoi HIFK:n Kakkoseen pudonneessa joukkueessa ja pelasi myös kaudella 2013 yhtä ottelua lukuun ottamatta kaikki pelit – ja jälleen kaikissa myös avauksessa. Lisäksi Hänninen kunnostautui myös maalinteossa, viimeistellen peräti seitsemän täysosumaa kauden aikana. Tämä on edelleen Masan yhden kauden maalintekoennätys. Joukkue pelasi tasaisen vahvan kauden ja nousi takaisin Ykköseen kauden päätteeksi kaataen PS Kemin kaksiosaisessa nousukarsinnassa. Meno jatkui samana Ykkösessä: talven aikana HIFK:n futsaljoukkueessakin muutamia otteluita pelannut Masa pelasi nyt täydet minuutit kauden kaikissa matseissa ja jatkoi hyvää maalitehtailuaan viimeistellen yhteensä kuusi maalia vastustajien verkkoon historialliseen Veikkausliiganousuun päättyneen kauden aikana.

Ensimmäisellä Veikkausliigakaudellaan Hännisen peliaika pieneni edellisvuosiin verrattuna, sillä matseja laitapuolustajalle kertyi yhteensä 16 kappaletta, joista yli puolet alkukauden aikana. Hän kävi myös kesäkuussa pelaamassa yhden Kakkosen ottelun Gnistanin paidassa pitääkseen pelituntumaa yllä. Seuraavalla kaudella Hänninen nousi taas HIFK:n runkopelaajien joukkoon ja pysyi avauskokoonpanon vakiokasvona aina HIFK:n Veikkausliigasta putoamiseen asti. Hänninen onnistui kertaalleen maalinteossa sekä kaudella 2016 että kaudella 2017.

Ykköseen putoamisen jälkeen HIFK:n uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin seurassa pitkään vaikuttanut Teemu Kankkunen. Monet pitkän linjan HIFK-pelaajat jatkoivat seurassa, ja yksi heistä oli luonnollisesti Matias Hänninen. Ykkösen kauden aikana hän pelasi 22 ottelua ja oli omalla, totutun vahvalla panoksellaan mukana tekemässä kovaa työtä HIFK:n uuden nousun saavuttamiseksi. Joukkue onnistui tavoitteessaan, ja Matias Hänninen kuului myös uuden Veikkausliiga-ajan ensimmäisiin julkistettuihin sopimuspelaajiin. Hän pelasi kauden 2019 avausottelunsa vasta toukokuussa KPV:ta vastaan, mutta sai sen jälkeen enemmän peliaikaa etenkin kesällä ja oli loppukauden jatkosarjassa jälleen avauskokoonpanossa kaikissa otteluissa. Elokuussa ”Masa” sai täyteen 200 pelattua sarjaottelua HIFK:n paidassa Kakkosessa, Ykkösessä ja Veikkausliigassa. HIFK ja Matias Hänninen sopivat yksivuotisesta jatkosopimuksesta tammikuussa 2020.

Matias Hänninen jatkaa IFK:ssa

LUE ARTIKKELI

Matias Hänninen – 200 peliä Tähtipaidassa

LUE ARTIKKELI

Matias Hänninen jatkaa HIFK:ssa

LUE ARTIKKELI