Skip to main content

88

Macario Hing-Glover

IKÄ

26

SOPIMUS

2021 (2022)

PELIPAIKKA

Puolustaja

Seurat

  • 2013-2014 San Jose Earthquakes (USA)
  • 2014-2016 Duke Blue Devils (USA)
  • 2016-2017 Burlingame Dragons (USA)
  • 2017 Istra 1961 (CRO)
  • 2018 NK Krsko (SLO)
  • 2019 Spartak Trnava (SVK)
  • 2019- HIFK

Ura

26-vuotias laitapuolustaja siirtyi HIFK:hon kesällä 2019 ja hänestä tuli heti yksi joukkueen luottopelaajista. Hing-Glover varttui Phoenixin kaupungissa Yhdysvalloissa ja pelasi uransa ensimmäiset vuodet kotimaassaan eri seuroissa Yhdysvaltain USL League Two -sarjatasolla, joka aiemmin tunnettiin myös nimellä Premier Development League. 22-vuotiaana Hing-Glover siirtyi Eurooppaan, jossa ensimmäiseksi seuraksi valikoitui Kroatian pääsarjassa pelaava NK Istra 1961. Vastuuta ei kuitenkaan tullut paljon Kroatiassa, joten Hing-Gloverin matka jatkui heti helmikuussa 2018 Sloveniaan NK Krskon joukkueeseen. Sloveniassa otteluita kertyi kaiken kaikkiaan vuoden aikana 21 kappaletta.

Vuotta myöhemmin Hing-Gloverin matka alkoi hiljalleen suuntautua pohjoisen suuntaan. Laitapuolustaja siirtyi helmikuussa 2019 Slovakian pääsarjassa pelaavaan Spartak Trnavaan. Kevätkaudella hän pelasi yhteensä kuusi ottelua ennen siirtymistä Veikkausliigaan ja HIFK:hon viime heinäkuussa. Veikkausliigakauden 2019 loppupuolella hän pelasi 10 ottelua ja sai niiden aikana yhden syöttöpisteen, kun hän tarjosi keskityksen Jabar Sharzan maaliin FC Lahtea vastaan syyskuussa 2019.

Kausi 2020 meni miehen osalta täysin pipariksi, sillä ennen kautta tullut polvivamma piti hänet sivussa koko viime kauden. Hing-Glover lähti jo kesällä kotimaahansa Yhdysvaltoihin ja palasi takaisin harjoitusrinkiin syksyllä uuden kauden lähestyttyä. Puolustaja palasi pelikentille kauden 2021 ensimmäisessä Suomen Cupin pelissä KTP:tä vastaan. Oikean puolustajan paikalla harjoituskaudella pelanneen Hing-Gloverin edellisestä kilpailullisesta ottelusta HIFK:n paidassa oli ennen KTP-ottelua ehtinyt kulua peräti 343 päivää. Alunperin pelaajan ja seuran välinen sopimus oli voimassa kauden 2021 loppuun asti, mutta pelaajan palattua pelikuntoon sopimukseen lisättiin optio kaudesta 2022. Hing-Glover on harjoituskaudella pelannut oikeana puolustajana sekä kolmen että neljän pelaajan puolustuslinjassa.

Hing-Glover on pelaajaprofiililtaan monikäyttöinen pelaaja, sillä hän pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla. HIFK:ssa hän on pääasiassa pelannut oikeana laitapuolustajana, mutta hän pystyy tarvittaessa myös pelaamaan ylempänä oikean keskikenttäpelaajan roolissa. Lisäksi häneltä löytyy myös kokemusta keskuspuolustajan tontilta. Hing-Gloverin vahvuuksiin kuuluvat nopea ja fyysinen pelityyli sekä hyökkäyspeliä edistävien keskitysten antaminen. Nopealla pelaajalla on potentiaalia läpimurtoon kaudella 2021.