< Matias Hänninen

Edustusjoukkue

Sydney Lokale >

19

Kevin Larsson

IKÄ

18

SOPIMUS

2021

PELIPAIKKA

Hyökkääjä

OTTELUT

1

MAALIT

0

SYÖTÖT

0

VIRALLISET OTTELUT 2020 / PÄIVITETTY 2.4.2020

Hanki Kevinin fanipaita!

Seurat

  • -2018 KäPa
  • 2019- HIFK

Ura

Kevin Larsson on KäPan juniorikoulun kasvatti, joka pääsi kaudella 2018 debytoimaan seuran edustusjoukkueessa. Hän pelasi heti ensimmäisellä kaudellaan 16 ottelua ja oli niissä yhtä vaille kaikissa joukkueensa avauskokoonpanossa. Maaleja laitahyökkääjän pelipaikalla useimmiten nähtävä Larsson teki kaksi – ja toisen niistä hän viimeisteli silloin samassa Kakkosen lohkossa pelanneen HIFK:n kakkosjoukkueen verkkoon.

Larsson solmi kaksivuotisen pelaajasopimuksen Helsingin IFK:n Veikkausliigajoukkueen kanssa tammikuussa 2019. Vaikka viime kausi oli Larssonille ensimmäinen HIFK:ssa jalkapallon puolella, hän ei siltikään ollut ensikertalainen HIFK-paidassa. Jalkapallon lisäksi Larsson on juniorina pelannut pitkän uran HIFK:n jääpallopuolella. Nuorukaisen palkintokaapista löytyy P15-sarjan jääpallon Suomen mestaruus sekä P17-sarjan SM-hopea ja -pronssi – ja kaikki nämä mitalit ovat siis HIFK:ssa voitettuja. Jääpallo ja HIFK ovat muutenkin Larssonilla veressä, sillä hänen sedällään Rolf Larssonilla on usean vuoden kokemus HIFK:n Bandyliigajoukkueesta.

Uusi hyökkääjä pääsi väläyttämään taitojaan jo viime talven ensimmäisissä Suomen Cupin otteluissa. Avausmaali HIFK:ssa syntyi kolmannessa ottelussa FC Honkaa vastaan Larssonin oltua ensimmäistä kertaa HIFK:n avauskokoonpanossa. Siirtyminen Kakkosesta suoraan Veikkausliigaan ei ole se kaikista helpoin askel, mutta Larsson sai heti ensimmäisellä Veikkausliigakaudellaan säännöllisesti vastuuta HIFK:n otteluissa. Lopulta matseja kertyi yhteensä 18 kappaletta Larssonin saatua eniten peliaikaa touko-kesäkuussa, sekä kauden loppupuolella. Elokuussa hän kävi myös pelaamassa kolme peliä HIFK:n kakkosjoukkueessa hakeakseen lisää pelituntumaa loppukauden tärkeitä otteluita varten.

Larsson on käynyt läpi Suomen nuorisomaajoukkueet ja nousi kesän jälkeen myös Suomen U19-maajoukkueen rinkiin aina EM-karsintaotteluihin asti. HIFK jatkoi kauden jälkeen lupaavan hyökkääjän sopimusta vielä vuodella, joten Larsson nähdään HIFK:ssa ainakin kauden 2021 loppuun asti. Viime kauden otteet osoittivat, että potentiaalia on paljon, joten tällä kaudella Larsson tavoittelee seuraavaa askelta ja entistä enemmän peliaikaa Veikkausliigassa.

20.01.2020

Tulikoe: Joel Mattsson & Kevin Larsson

KATSO VIDEO
30.01.2019

HIFK:n uudella vahvistuksella pitkä tausta seurassa

LUE ARTIKKELI
29.01.2019

HIFK ja Kevin Larsson sopimukseen

LUE ARTIKKELI