< Kevin Larsson

Edustusjoukkue

Sydney Lokale >

20

John Fagerström

IKÄ

22

SOPIMUS

2020

PELIPAIKKA

Hyökkääjä

OTTELUT

8

MAALIT

0

SYÖTÖT

0

VEIKKAUSLIIGA 2020 / PÄIVITETTY 10.9.2020

Hanki Johnin fanipaita!

Seurat

  • -2018 BK-46
  • 2018 FC Haka
  • 2019 EIF
  • 2020- HIFK

Ura

Karjaalta kotoisin oleva John Fagerström liittyi HIFK:n joukkueen vahvuuteen juhannuksen jälkeen Veikkausliigakauden 2020 kynnyksellä. Fagerströmin ensimmäinen pelaajasopimus pääsarjatasolle kattaa koko käynnissä olevan kauden.

Vasempana laiturina yleensä esiintyvä pelaaja omaa kuitenkin jo usean vuoden kokemuksen miesten sarjatasoilta, sillä hän pääsi debytoimaan kasvattajaseura BK-46:n edustusjoukkueessa jo kaudella 2015. Debyyttikausi piti sisällään kymmenen sarjaottelua, joissa nuori hyökkääjä tuli vaihdosta kentälle otteluiden loppupuolella. Kakkosen otteluiden lisäksi Fagerström esiintyi myös Vitosessa BK-46/Boost -joukkueen mukana kauden aikana.

Heinäkuussa 2016 18 vuotta täyttänyt Fagerström oli seuraavalla kaudella jo Kakkosessa pelanneen BK-46:n joukkueen vakionimiä. Otteluita kertyi yhteensä 21 kappaletta, joiden aikana hän myös onnistui seitsemästi maalinteossa. Ensimmäinen maalinsa Kakkosessa hän viimeisteli toukokuun lopussa pelatussa vierasottelussa FC Ålandia vastaan. Hän käynnisti joukkueensa loppukirin tekemällä 2-1 -kavennusmaalin ottelun 65. peliminuutilla, ja lopulta BK-46 vei pisteet mukanaan maalein 2-4. Hauska yksityiskohta on, että Fagerströmin nykyisistä joukkuekavereista Joel Mattsson oli kyseisessä ottelussa FC Ålandin vaihtopenkillä.

Kaudella 2017 Fagerström pelasi tältä erää viimeisen kautensa Kakkosessa. Hän teki uuden henkilökohtaisen maaliennätyksensä miesten tasolla iskemällä 11 täysosumaa 23 ottelun aikana, ja oli joukkueensa avauskokoonpanossa jokaisessa pelissä. Seuraavana kautena häntä odotti uusi haaste Ykkösessä pelanneessa FC Hakassa.

Fagerström pelasi ensimmäisen ottelunsa Ykkösessä heti kauden avauksessa HIFK:ta vastaan Valkeakoskella. Hän viimeisteli 21 pelatun ottelun aikana viisi maalia, joista ensimmäinen nähtiin toukokuisessa kotiottelussa KPV:ta vastaan. Hyvän kauden jälkeen Fagerström jatkoi Ykkösessä myös seuraavalla kaudella, mutta FC Hakan peliasu vaihtui EIF:n vihreään paitaan. Hän liittyi tammisaarelaisseuran vahvuuteen kesäkuun alussa ja pelasi 15 Ykkösen ottelua sen riveissä kaudella 2019. Maaleja syntyi kaiken kaikkiaan kolme kappaletta.

Keväällä 2020 Fagerström oli mukana PlayOff-ohjelmassa, jonka palkintona oli pelaajasopimus KuPS:in kanssa sen voittajalle. Kun sopimusta ei syntynyt tämän väylän kautta, jäi Fagerström vapaaksi agentiksi kevään ajaksi, ennen kuin sopimus HIFK:hon julkistettiin kesällä Veikkausliigakauden kynnyksellä.

23.06.2020

John Fagerström HIFK:hon

LUE ARTIKKELI