Edustusjoukkue

6

Jake Dunwoody

IKÄ

22

SOPIMUS

2021

PELIPAIKKA

Keskikenttä

Seurat

  • -2016 Manchester City (ENG)
  • 2016-2020 Stoke City (ENG)
  • 2016 Leek Town (ENG)
  • 2018 Curzon Ashton FC (ENG)
  • 2020-2021 Derry City (IRE)
  • 2021 HIFK

Ura

Pohjois-irlantilainen keskikenttäpelaaja Jake Dunwoody liittyi lapsena Manchester Cityn junioriorganisaatioon. Citystä hän siirtyi 16-vuotiaana Stoke Cityyn, jossa pelasi urallaan sekä U18- että U23-joukkueissa. Stokessa Dunwoody vietti viisi viimeistä juniorivuottaan toimien useamman kauden ajan myös joukkueensa kapteenina. Dunwoody siirtyi Stokesta viime kaudeksi Irlannin pääsarjassa pelaavaan Derry Cityyn, jossa hän pelasi yhden kauden aikana kuusi ottelua.

Keskikenttäpelaajalla on kokemusta Pohjois-Irlannin U21-maajoukkueesta 15 ottelun verran ja hän muuan muassa pelasi kaksi EM-karsintaottelua Suomea vastaan. Dunwoody on HIFK:n päävalmentajalle Joaquin Gomezille tuttu pelaaja sekä Stoken akatemiasta että maajoukkuekuvioista: Gomez näki Suomen U21-maajoukkueen apuvalmentajan ominaisuudessa keskikenttäpelaajan pelaamista lähietäisyydeltä EM-karsintapeleissä.

Dunwoody nähtiin HIFK:n keskikentällä kaikissa viidessä Suomen Cupin ottelussa. Dunwoodyn avut ovat pallollisessa pelaamisessa hyökkäyssuuntaan ja työteliäisyydessä puolustussuuntaan. 

Sitaatti

”Roolini kentällä on olla paras versio itsestäni pelipaikalla kuin pelipaikalla. Olen pallollinen pelaaja, joka tekee peliä edistäviä asioita pallon kanssa. Pukukopissa olen vitsikäs ja tulen kaikkien kanssa toimeen. Olen se, jolle kuka vaan voi tulla puhumaan omista ongelmistaan ja pyrin olemaan apuna parhaani mukaan. Yritän olla mahdollisimman ammattimainen ja näyttää esimerkkiä muille.”