< Luís Henrique

Edustusjoukkue

Sakari Tukiainen >

10

Jabar Sharza

IKÄ

25

SOPIMUS

2020

PELIPAIKKA

Keskikenttä

OTTELUT

12

MAALIT

2

SYÖTÖT

0

VEIKKAUSLIIGA 2020 / PÄIVITETTY 10.9.2020

Hanki Jabarin fanipaita!

Seurat

  • -2013 Lyngby BK (DEN)
  • 2013-2015 Gentofte VI (DEN)
  • 2015-2016 Brönshöj BK (DEN)
  • 2016-2017 Akademisk BK (DEN)
  • 2017-2018 Fremad Amager (DEN)
  • 2019- HIFK

Ura

Jabar Sharza syntyi Afganistanin Kabulissa, mutta on asunut lähes koko ikänsä Tanskassa, saaden siellä myös jalkapallokasvatuksensa. Sharza edusti junioritasolla Lyngby BK:ta, mutta sai kesällä 2013 19-vuotiaana sopimuksen Tanskan kakkosdivisioonassa pelanneen Gentofte VI:n kanssa. Monikäyttöinen keskikenttäpelaaja vakiinnutti paikkansa Gentoftessa, jossa hän lopulta pelasi reilut puolitoista kautta ennen siirtymistä sarjaporrasta ylöspäin kesken kauden 2014-2015. Sharza debytoi Tanskan ykkösdivisioonassa Brönshöj BK -joukkueen riveissä kevätkaudella 2015, mutta joukkue jäi sarjan viimeiseksi ja putosi kauden päätteeksi kakkosdivisioonaan. Näin myös Sharzalla oli edessään vielä yksi kausi Tanskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Brönshöj ei onnistunut nousemaan takaisin Tanskan Ykköseen, joten Sharza lähti hakemaan uusia haasteita muualta kauden päätteeksi. Hän sai kesällä 2016 sopimuksen ykkösdivisioonassa pelanneen kööpenhaminalaisen AB:n kanssa, ja pääsi näin urallaan eteenpäin uudelle, kovemmalle sarjatasolle. Reilu vuosi aikaisemmin jo ykkösdivisioonan pelituntumaa tunnustelemaan päässyt Sharza osoitti kauden 2016-2017 aikana kuuluvansa tälle sarjatasolle, sillä hän nappasi heti oman paikkansa AB:n vakiokokoonpanosta. Sharza oli kauden aikana kokoonpanon ulkopuolella ainoastaan kaksi kertaa ja viimeisteli lisäksi neljä maalia. Joukkueen menestys oli kuitenkin heikkoa; AB jäi sarjan hännille ja putosi sarjaporrasta alemmas, jonka vuoksi Sharzalla oli jälleen kesällä edessään uuden seuran etsiminen.

Hyvän kauden pelanneen keskikenttäpelaajan ei kuitenkaan tarvinnut kauan odottaa uutta tarjousta. Hän solmi kesällä 2017 kaksivuotisen sopimuksen kööpenhaminalaisen Fremad Amagerin kanssa ja pääsi näin jatkamaan uraansa Tanskan ykkösdivisioonassa. Sharzan ensimmäinen kausi Fremad Amagerissa oli todellinen menestys; hän oli jälleen joukkueensa vahvuudessa lähes kaikissa otteluissa ja pelasi oman uransa tähän mennessä parhaan kauden. Maaleja hänelle kirjattiin nimittäin yhteensä kymmenen kappaletta. Läpimurron ansiosta Sharza sai myös kunnian nousta Afganistanin maajoukkueen rinkiin, jossa hän on ollut säännöllisesti mukana tuosta kaudesta lähtien.

Kaudella 2018-2019 Sharzalla oli syksyn aikana epäonnea loukkaantumisten vuoksi, mikä myös johti peliajan tippumiseen entistasoltaan. Oltuaan sivussa seurajoukkueensa pelaavasta kokoonpanosta Sharza päätyi omasta aloitteestaan purkamaan sopimuksensa Fremad Amagerin kanssa tammikuussa 2019 hakeakseen seuran ilmoituksen mukaan uusia haasteita muualta. Uusi osoite löytyi lopulta Suomesta heinäkuussa 2019, jolloin Sharza allekirjoitti puolentoista vuoden sopimuksen HIFK:n kanssa. Takaisin pelikuntoon toipunut pelaaja otti nopeasti paikkansa joukkueessa ja oli loppukaudella tuomassa uutta vaarallisuutta HIFK:n hyökkäyspeliin nopeutensa ja pallonkäsittelytaitojensa ansiosta. Sharza kuuluu joukkueensa kantaviin voimiin myös kaudella 2020.

20.08.2019

Maajoukkuekutsut kolmelle HIFK-pelaajalle

LUE ARTIKKELI
30.07.2019

Interview with Jabar Sharza

KATSO VIDEO
21.07.2019

HIFK sopimukseen tanskalaisen hyökkääjän kanssa

LUE ARTIKKELI