< Toivo Xiong

Edustusjoukkue

Tuukka Andberg >

30

Jaakko Kivekäs

IKÄ

20

SOPIMUS

2020

PELIPAIKKA

Maalivahti

OTTELUT

0

NOLLAPELIT

0

VEIKKAUSLIIGA 2020 / PÄIVITETTY 10.9.2020

Hanki Jaakon fanipaita!

Seurat

  • -2018 PK-35
  • 2019- HIFK

Ura

Jaakko Kivekäs teki ensimmäisen sopimuksensa HIFK:n edustusjoukkueen kanssa tammikuussa 2020. Hän ei kuitenkaan ollut uusi tuttavuus seurassa, sillä 20-vuotias maalivahti oli jo viime kaudella tuttu näky HIFK:n edustusjoukkueen harjoituksissa. Kivekäs pelasi viime kaudella Kolmosessa HIFK:n kakkosjoukkueen mukana yhteensä kolmessa ottelussa; toukokuussa Töölön Taistoa vastaan, syyskuussa Atlantis FC:ta vastaan, sekä lokakuussa ensimmäisen puoliajan NuPSia vastaan. Kakkosjoukkueen kausi oli kokonaisuudessaan heikko ja joukkue putosi kauden jälkeen sarjaporrasta alemmas Neloseen.

Kivekäs pelasi juniorivuosinaan ensin Tikkurilan Palloseurassa, ennen siirtymistään PK-35:n paitaan. Hän pelasi ensimmäistä kertaa miesten sarjoissa jo 17-vuotiaana kaudella 2016, jolloin Kivekäs nähtiin yhteensä kuudessa Miesten Kolmosen ottelussa PK-35:n maalilla. Pääosan kaudesta hän kuitenkin toimi seuran B-poikien Ykkösen joukkueen ykkösmaalivahtina, sekä kävi myös pelaamassa neljä peliä A-poikien Ykkösen syyssarjaa PK-35:n ja VJS:n yhdistelmäjoukkueen maalilla.

Kaudeksi 2017 Kivekäs nousi lopullisesti PK-35/VJS -yhdistelmäjoukkueen vahvuuteen. Joukkue osallistui talven ja kevään aikana P20-ikäluokan SM-karsintoihin ja nappasi niiden kautta itselleen paikan kesän SM-sarjasta. Kivekäs pelasi kauden aikana 11 ottelua P20-ikäluokan SM-sarjassa ja pääsi edelliskauden tapaan jälleen pelaamaan myös seuran miesten edustusjoukkueessa syksyllä. Neljä ottelua Miesten Kolmosessa loppukaudesta antoi samalla osviittaa myös Kivekkään tulevasta kaudesta, sillä kaudeksi 2018 hän nousi PK-35:n edustusjoukkueen riveihin.

Toukokuussa 2018 19 vuotta täyttänyt Kivekäs aloitti kauden vasta kesällä, jonka jälkeen hän otti PK-35:n edustusjoukkueen ykkösmaalivahdin tontin itselleen. Joukkue menestyi hyvin sijoittuen sarjassa toiseksi, kun tappioita tuli ainoastaan kolme kappaletta koko kauden aikana. Kivekäs siirtyi hyvän kauden jälkeen HIFK:n organisaatioon, jota hän nyt edustaa toista kauttaan. Pelaajaroolinsa lisäksi hän tekee myös valmennustyötä seuran junioripuolella, toimien mm. HIFK:n P20-joukkueen maalivahtivalmentajana.

11.02.2020

HIFK ja maalivahti Jaakko Kivekäs sopimukseen

LUE ARTIKKELI